суббота, 11 февраля 2017 г.

ПРОТИСТОЯННЯ МОЖНОВЛАДЦІВ І ВЕТЕРАНІВ АТО НА ДОНБАСІ: ХТО ПРАВИЙ?


На жаль, не політичні партії України, не її можновладці, громадські діячі і журналісти не змогли збагнути або не мали бажання розуміти те, що відбулося і відбувається на сході України. А від того нерозуміння народилося сьогоднішнє протистояння можновладців і громадських активістів.
А відбулось на Донбасі наступне. "За цим "братнім" актом РФ відбулися ще більш "братні" дії її керівництва: замість заспокоєння стурбованості долею росіян Криму і Донбасу за столом перемовин відбувається анексія Криму і утилізація на користь РФ бузи організованої на Донбасі його олігархами. В підсумку "братніх" дій керівництва РФ Україна отримала "по-братньому" анексований Крим і прояви "дружби"

на Донбасі, де проти урядового війська України воюють незаконні збройні формування = бандити. Вони воюють проти урядових військ за брудні корисливі інтереси керівництва РФ, зброєю РФ, під керівництвом офіцерів ГРУ і ФСБ РФ, за участю кадирівців і козачків засланих з РФ, а з серпня 2014 року і при безпосередній участі підрозділів армії РФ і найманців, завербованих і підготовлених в РФ та засланих в Україну з РФ. Звичайно, все це не є масовим вторгненням армії РФ в Україну, а саме його наявність є головною юридичною ознакою війни РФ проти України. Але з іншого боку, чим же ще є всі перелічені дії РФ, як не війною РФ проти України шулерськими засобами?" - http://sociologiyau.blogspot.com/2017/01/blog-post_179.html.
З того, що РФ веде війну проти України шулерськими засобами випливає лише можливість українських можновладців говорити про бойові дії проти бандитів і специфіка ведення цих дій з метою наближення миру в Україні. Про специфічні засоби ведення бойових дій збройними силами України проти бандитів читаємо в статті за раніше наведеним посиланням і маємо на увазі відсутність:
- законодавчої врегульованості режиму в зоні відносно якої проводиться анти бандитська операція (АБО);
- виправдання неузгодженого з можновладцями України втручання в ці бойові дії будь-якої країни.
В усьому ж іншому реагування на бандитизм на Донбасі повинно бути традиційним, тобто повинні бути вжиті можновладцями звичайні в часи АБО заходи. На жаль, такого реагування ми не бачимо від можновладців, і тому не маємо підстав вважати висловлену Жебрівським (http://censor.net.ua/forum/898474/to_chto_delayut_parni_nechestno_i_nepravilno_oni_rasskazyvayut_chto_eto_torgovlya_eto_ne_tak_jebrivskiyi/sortby/tree/order/desc/page/3#comment_62745297) їх позицію по відношенню до блокування залізничного сполучення, повністю вмотивованою і правильною.
Але й позиція ветеранів АТО далеко не бездоганна хоча б тому, що блокування сполучення, якого не повинно бути, розпочата без спроб правового врегулювання (без намагань прийняття законів, які внормували б ситуацію тим чином, який задовольняє більшість депутатів ВРУ). Крім того не було висунуто вимог, не виконання яких, може бути підставою початку блокування, а їх задоволення стане причиною припинення блокування.
Таким чином, не можновладці, не ветерани АТО в ситуації, яка викликала блокування і в ході самого блокування не поводили себе бездоганно, але ніщо не заважає їм почати виправлення допущених помилок!

Комментариев нет:

Отправить комментарий