четверг, 23 февраля 2017 г.

ЧОГО ГІДНІ УЧАСНИКИ "МАРШУ ГІДНОСТІ"?

 АЛЕ ПОЧИНАЄТЬСЯ НЕДОБРЕ! 

Як повідомлялося, 22.02.2017 в Києві відбувся "Марш Гідності" (https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/15a66ecc8d7ebbd6), в якому прийняли участь ВО "Свобода", "Правий сектор" і "Національний корпус". Учасники Маршу: подарували Порошенку пакунок у формі цукерки та квиток до російського Ліпецька, де донедавна працювала одна з фабрик "Рошен"; і висунули вимоги можновладцям:
"УЛЬТИМАТУМ ВЛАДІ
ВІД ЗГУРТОВАНОГО НАЦІОНАЛІСТИЧНОГО ТАБОРУ
Ми говоримо від імені працюючої і воюючої України. Першу з них ви знищуєте, другу – зраджуєте.
Сьогодні купка мільйонерів та мільярдерів, узурпувала всю владу в країні. Президент, уряд і абсолютна більшість парламенту відносяться до однієї кліки. Ви виступаєте на міжнародній арені від імені народу, який вас ні на що не уповноважував.
Справа ваших рук – це:
- приватизація та розпродаж країни;
- винищення українців голодом, безробіттям і тарифами;
- плазування, капітуляція і здача територій Кремлю.
Ми, українські націоналісти, єднаємо зусилля, щоб протистояти здачі країни збройним окупантам зі Сходу і фінансовим здирникам з Заходу, і головне – знищити кліку крадіїв, яка зветься зараз владою.
Як державники, ми вимагаємо нового політичного курсу, що має спиратися на пріоритет національних інтересів.
1. Ми не допустимо приватизації стратегічних підприємств.
2. Ми не допустимо продажу сільськогосподарських земель.
3. Ми не допустимо щоквартального зростання цін на комунальні послуги.
4. Ми не допустимо знищення дрібного та середнього підприємництва здирницьким переглядом системи оподаткування.
5. Ми не допустимо підняття пенсійного віку або стажу.
6. Ми вимагаємо визнання так званих ОРДЛО окупованими територіями.
7. Ми вимагаємо розірвання дипломатичних відносин з РФ.
8. Ми вимагаємо реального дієвого механізму імпічменту Президента.
Ми, українські націоналісти, об'єднані і рішучі як ніколи. Запевняємо вас, що у разі спроби невиконання наших вимог, у нас вистачить сил та сміливості забезпечити саморозпуск цієї Ради.
Ми починаємо боротьбу за зміну влади з продажної на Українську!
Слава Україні!
Національно-визвольний рух "Правий сектор"
Політична партія "Національний корпус"
Всеукраїнське об'єднання "Свобода"" -
Очевидно, що цей документ дуже мало нагадує ультиматум навіть за формою, не говорячи вже про його зміст:
- вимоги документу надто загальні, аби можливо було однозначно сказати про те, що вони виконані або ні, а частина їх більш схожі на клятву, ніж на вимоги;
- в документі не міститься ніяких термінів виконання вимог, що надає можливості для безмежного маніпулювання часом виконання.
Окремої уваги потребує зміст документу, починаючи від назви і завершуючи підписами. Назва нам повідомляє про те, кому адресовані вимоги і ким висунуті. Бачимо що вимоги адресовані владі = можливості нав'язувати свою волю, контролювати або впливати на інших людей, навіть всупереч їх опору. Відтак, депутати ВРУ, президент, уряд та інші можновладці мають відносно цього "УЛЬТИМАТУМУ" всі підстави стверджувати, що він адресований не їм, а їх можливості.
Ще більш цікавим є суб’єкт вимог: ЗГУРТОВАНИЙ НАЦІОНАЛІСТИЧНИЙ ТАБІР. Навколо кого або чого згуртувалися три націоналістичні організації не сказано відверто в цьому "УЛЬТИМАТУМІ", а про інші документи з цього приводу не відомо. Але наприкінці "УЛЬТИМАТУМУ" легко бачити заради чого відбулося гуртування: "Ми починаємо боротьбу за зміну влади з продажної на Українську!". Звичайно, точніше було б казати про зміну продажних можновладців на патріотичних, хоча ще більш важливою в Україні є заміна бюрократичної системи державного правління системою демократичного державного правління (http://sociologiyau.blogspot.com/2017/01/25.html) і наближення миру (http://sociologiyau.blogspot.com/2017/02/blog-post_16.html), бо і те і інше через запровадження в мирних умовах дійсно незалежного суду, контролю народу над депутатами і чиновниками веде до усунення від виконання владних повноважень продажних, знахабнілих, вкрай бюрократизованих осіб, які вважають себе начальниками над народом України, хоча утримуються його коштом лише для задоволення прав та зацікавленостей  громадян.
Далі розглянемо самі "вимоги" "УЛЬТИМАТУМУ". "Як державники, ми вимагаємо нового політичного курсу, що має спиратися на пріоритет національних інтересів.". В чому зміст того курсу, до якої мети і якими шляхами він має привести? Конкретних відповідей в "УЛЬТИМАТУМІ" не має. Так само не має відповіді на те, як саме націоналісти збираються виконати клятви пунктів 1. – 5.? Якщо діятимуть так само, як у випадку блокування залізничних перевезень (спочатку блокування і лише після вимоги, а не навпаки), то гасло "Все тільки починається" не варто було б і розгортати. Поясню цю думку на приладі недолугості клятви пункту 2.
Відомо, що земля у відповідності зі Статтею 13 Конституції України знаходиться у виключній власності народу України. Продаж будь-чиєї власності зазвичай відбувається за згоди на те власника. Відтак, продаж землі в Україні не потребує ніякого мораторію і може бути розпочатий лише за наслідкам загальноукраїнського референдуму. Уявімо собі на хвильку, що народ України на загальноукраїнського референдумі сказав – "Так" – продажу землі. Цікаво, як в цьому випадку підписанти "УЛЬТИМАТУМУ" не допускатимуть продажу земель?
А як собі уявляють учасники "Табору" виконання вимоги пункту 6., якщо у відповідності міжнародному праву частина Донбасу не є окупованою територією? Знов маємо недолугу вимогу.
Зазначеними недолугостями "УЛЬТИМАТУМ" пересичений. В цьому легко переконатися порівнявши пропозиції в статтях за двома останніми посиланнями в цій статті з вимогами "УЛЬТИМАТУМУ".
Підписи під "УЛЬТИМАТУМОМ" не менш красномовно демонструють недолугість "ЗГУРТОВАНОГО НАЦІОНАЛІСТИЧНОГО ТАБОРУ". Зазвичай такий документ має інформацію про суб'єкт, який ухвалив його зміст і персональні підписи уповноважених на те осіб, які в такий спосіб посвідчують те, що текст документу не має розбіжностей з ухваленим текстом. На жаль, нічого з цього ми не бачимо під "УЛЬТИМАТУМОМ", з чого випливає його вага, як документу.
Поєднавши зазначені недолугості з іншими зауваженнями в цій статті доходимо висновку: "На жаль, "ЗГУРТОВАНЙ НАЦІОНАЛІСТИЧНИЙ ТАБІР" не є гідним того, щоб громадяни України пов'язували з ним сподівання змін свого життя на краще". Навіть у випадку набуття владних повноважень учасники "ТАБОРУ" не зможуть діяти на користь народу, бо не мають, як і теперішні можновладці програми розвитку суспільства, крім того ще менш спроможні виконувати якісно посадові обов’язки. Тому їх балачки про "саморозпуск цієї Ради" і дострокові вибори говорять лише про їх бажання набути влади. Звичайно, що не має нічого поганого в бажанні політичних партій набути влади. Погане в тому, для чого їм ті повноваження! Для виконання програми розвитку суспільства? А де та програма "ЗГУРТОВАНОГО НАЦІОНАЛІСТИЧНОГО ТАБОРУ"?. Доки вона не оприлюднена маємо підставу вважати, що учасники "ТАБОРУ" бажають набути влади для вирішення особистих, а не суспільних питань. Але суспільству непотрібні такі негідні претенденти в можновладці, бо і сьогодні серед депутатів і чиновників більш, а ніж достатньо негідників. Хоча варто зауважити, що представники "ТАБОРУ" на відміну від чинних можновладців не сповнені бюрократичного чванства: здатні дослухатися до голосу народу та виправляти власні помилки. Це є підставою сподіватися побачити програму розвитку суспільства Об'єднаної Націоналістичної Партії України та її фахову діяльність.
Таким чином, учасники "МАРШУ ГІДНОСТІ" сьогодні гідні лише сподівань на те, що їх спроможність вдосконалюватись виявиться достатньою, аби вони стали справжньою політичною партією.


Комментариев нет:

Отправить комментарий