пятница, 13 октября 2017 г.

АБИ АРЕНА ПОЛІТИЧНОЇ БОРОТЬБИ НЕ СТАЛА ЦИРКОВОЮ (ПРО АКЦІЮ 17.10. 2017)

Коли арена політичної боротьби перетворюється на циркову, тоді
з'являється термінова новина

Якщо акція "ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ЗБІР" (https://vpr.org.ua/), яку мають намір провести ряд суспільних організацій і окремих депутатів ВРУ не стане Вічем, яке ухвалить одну вимогу, – "Негайно розпочати виконання плану М. Н. Саакашвілі "ДРУГАЯ УКРАЇНА" (https://www.youtube.com/watch?v=EEDXPMEvde0) з додатками до нього, які є в статті розміщеній за адресою: http://sociologiyau.blogspot.com/2017/06/blog-post.html", – то приймати участь в безглуздій акції з її недолугими вимогами не має ніякого сенсу.
Організаторами оприлюднено три вимоги акції:
- ЗМІНА ВИБОРЧИХ ПРАВИЛ;
- СКАСУВАННЯ ДЕПУТАТСЬКОЇ НЕДОТОРКАННОСТІ;
- СТВОРЕННЯ АНТИКОРУПЦІЙНОГО СУДУ.
Навіть швидкий перегляд цих вимог викликає сміх і питання: "В якій країні живуть організатори акції"? Україна через відсутність реформ опинилася вже на межі життя і смерті, а великі реформатори на чолі з Саакашвілі пропонують всеукраїнському зібранню куценький перелік всього з трьох напівзаходів?! О цирк?! І він веселий лише ворогам України!
Звісно, що перехід від змішаної виборчої системи до виборчої системи з напіввідкритими виборчими списками є значним кроком в підвищені ступеню демократизму виборчої системи України. Але навіщо крастися, маленькими крочками долаючи наявні недоліки чинної виборчої системи, коли вже відомо, що саме і як слід робити, аби отримати виборчу систему адекватну вимогам теперішнього стану України (http://sociologiyau.blogspot.com/2017/01/per-aspera-ad-astra.html)?!
А що суттєво зміниться після скасування депутатської недоторканості при наскрізь корумпованих міліції(поліції), СБУ, прокуратурі і судах? Очевидна відповідь – "Майже нічого"! І це продемонструвала історія кількох депутатів, з яких було знято депутатську недоторканість.
Оскільки "корупція є одним з суспільних явищ, які зароджуються, квітнуть, відтворюються та в будь-який момент можуть відродитися на певному ґрунті" то "... боротьба з корупцією не може бути нічим іншим, як боротьбою за зміну ґрунту, в якому корупція народилася, на ґрунт, в якому вона не виживає." - http://sociologiyau.blogspot.com/2017/01/blog-post_390.html. Відтак, творення нової бюрократичної годівниці = антикорупційного суду є засобом, неадекватним меті боротися з корупцією, оскільки є засобом боротьби з корупціонерами, а не з корупцією.
Таким чином, аби не вляпатися в халепу, на акцію має сенс йти лише з наступними вимогами:
- перетворити акцію на Віче, а в разі відмови виконати цю вимогу – припинити власну участь в акції;
- ухвалити рішенням Віче, вимогу - "Негайно розпочати виконання плану М. Н. Саакашвілі з додатками до нього, які є в статті за адресою: http://sociologiyau.blogspot.com/2017/06/blog-post.html", а в разі відмови виконати цю вимогу – припинити власну участь в акції;
- зобов'язати організаторів акції довести ухвалу Віче до можновладців (під розпис) і до народу України та прозвітувати про отримані від можновладців відповіді на вимоги на наступному віче, а в разі відмови виконати цю вимогу – припинити власну участь в акції!

Комментариев нет:

Отправить комментарий