воскресенье, 16 апреля 2017 г.

ДО ЗУСТРІЧІ ЛІДЕРІВ НОРМАНДСЬКОГО ФОРМАТУ

ЗА 60 ДНІВ ЗБОРУ ПІДПИСІВ ПІД ВИМОГОЮ ВІД ПРЕЗИДЕНТА
ЗБІЛЬШИТИ АКТИВНІСТЬ В СПРАВІ НАБЛИЖЕННЯ МИРУ В УКРАЇНІ

За словами Лаврова – "Найближчим часом плануються зустрічі лідерів нормандського формату.  Думаю, що це (заява О. В. Турчинова – О. М.) буде одне з дуже серйозних питань для розгляду" – https://gazeta.ua/articles/donbas/_lavrov-zvinuvativ-turchinova-u-porushenni-minskih-domovlenostej/766367?utm_source=traqli&utm_medium=email&utm_campaign=423#comments.
Мова йде про наступне висловлювання О. В. Турчинова: "завдання України – метр за метром, кілометр за кілометром, мінімізуючи втрати, просуватися на схід." - http://glavcom.ua/news/turchinov-rozpoviv-koli-zakinchitsya-ato-409187.html?utm_source=traqli&utm_medium=email&utm_campaign=traqli. Про тактику такого просування на схід українського  війська було сказано ще 30 травня 2015 в статті "ТАК ПЕРЕМОЖЕМО!": http://sociologiyau.blogspot.com/2017/01/blog-post_155.html
Важко не погодитись з Лавровим в тому, що під час зустрічі лідерів нормандського формату не зайвим буде поговорити про Мінські домовленості, про їх невиконання РФ та необхідність їх вдосконалення з метою пришвидшити їх виконання і тим наблизити час настання стійкого миру в Україні. Зокрема, під час тої розмови необхідно уточнити статус тих, хто вже четвертий рік на території менше 1/3 двох областей України веде бойові дії проти війська всієї України. Слід визначитись в питаннях: заради чого вони воюють, чиєю зброєю і боєприпасами,  чи не керують бойовими діями офіцери ГРУ і ФСБ РФ та чи не приймають участь в тих діях окремі підрозділи РФ?
Якщо на території 1/3 двох областей України відбуваються бойові дії, які ведуться проти військ України за брудні корисливі інтереси керівництва РФ, зброєю РФ, під керівництвом офіцерів ГРУ і ФСБ РФ, при безпосередній участі підрозділів армії РФ і найманців, завербованих і підготовлених в РФ та засланих в Україну з РФ, то участь РФ в Мінському процесі можлива лише в якості країни-агресора, яка веде війну проти України шулерськими методами і яку всі інші країни учасниці процесу примушують до миру.
Якщо ж РФ заявить про відсутність на Донбасі її офіцерів ГРУ і ФСБ, армійських підрозділів і найманців, завербованих і підготовлених в РФ та засланих в Україну з РФ, то ті, хто протистоїть військам України на Донбасі є незаконними збройними формуваннями = бандитами, відносно яких Мінські домовленості не забороняють примушення до миру силою.
Крім того, за Мінськими домовленостями РФ брала на себе зобов'язання примушувати бандитів до миру так, щоб ті домовленості виконувалися. Але, починаючи від першого пункту Мінських домовленостей –  "1.  Негайне і всеосяжне припинення вогню …" – РФ, на жаль, демонструє неспроможність впоратися з виконанням взятих зобов'язань. А з того, що РФ демонструє неспроможність примушувати бандитів до миру, випливає право України на виконання Мінських домовленостей допомогти РФ саме таким чином, як сказав О. В. Турчинов.
Таким чином, бачимо, що напередодні зустрічі лідерів нормандського  формату Україна має все необхідне і достатнє, аби в підсумку тієї зустрічі відбулося суттєве наближення миру в Україні. Єдине чого може не вистачити для того, щоб зазначене наближення відбулося, так це волі в керівництва України. На жаль, і громадяни України не сприяють збільшенню тієї волі, про що красномовно свідчить кількість підписів, яку зібрала петиція з вимогою до президента України:
"Ми громадяни України вимагаємо:
– визнати, що ЗСУ ведуть на Донбасі бойові дії проти бандитів і в Україні відбувається АБО;
– негайно вжити заходів, які наближають мир в Україні.".
Пояснення до петиції в статті за адресою: http://sociologiyau.blogspot.com/2017/02/blog-post_16.html.

АЛЕ ЯК ПОЯСНИТИ ВІДСУТНІСТЬ
БАЖАННЯ МИРУ В ГРОМАДЯН УКРАЇНИ!?

Комментариев нет:

Отправить комментарий