понедельник, 19 марта 2018 г.

СПОЧАТКУ ПРОГРАМА – ПОТІМ НАША ПІДТРИМКА!


18.03.2018 Р. П. Безсмертний оприлюднив на ФБ (https://www.facebook.com/roman.bezsmertnyi/posts/1589193691172151) власне бачення стану України та шляху виходу з нього, що є помилковими, але, на жаль, занадто поширеними в Україні. Відносно власного бачення він підсумував: "От вам і пояснення усіх наших сумних спогадів і міркувань над сьогоденням".
Так, пояснення є, але чи відповідає воно дійсному стану справ? Перший Майдан відстояв право Ющенка і Ко правити країною, хоча не знав, як саме вони будуть правити, що саме будуть робити під час свого правління. Другий Майдан приводить до влади Порошенка і Ко, які не оголосили ніякої програми розвитку країни ("Жити по новому" не є ні за жодною ознакою програмою розвитку країни). За цих умов навіть анекдотичний чукча вже сказав би: "Тенденція, однако". Тому безсмертним, аби "не розчаровувати таких хлопців", слід мати сміливість визнавати, що вони (безсмертні – О. М.) не є фахівцями сфери закономірностей життя суспільства, і тому не можуть виявляти правильно причини його стану та пропонувати дієві заходи для подолання тих причин.
Головною причиною хворобливого стану українського суспільства є взаємна невідповідність його економічних основ і його успадкованої від СРСР системи державного правління. Ця невідповідність стримує економічне зростання України і є додатковим, в порівнянні з розвинутими країнами, джерелом корупції. Для подолання цієї невідповідності достатньо перейти від системи бюрократичного державного правління імені Сталіна до системи демократичного державного правління. Такий перехід, на відміну від всіх змін, які здійснюють сьогоднішні можновладці, є реформою, тобто зміною суспільних відносин, в даному випадку, в сфері державного правління. Крім того, в підсумку здійснення цієї реформи долається перепона позитивному розвитку суспільства, з'являються умови сталого економічного зростання і суттєвого приборкання корупції, а все це веде до свободи від олігархічної деспотії, до заможності і впевненості в завтрашньому дні переважної більшості громадян України. 
Отже, причина захворювання виявлена і шлях одужання окреслено. Як бачимо, ніякого нічим невизначеного перезаснування держави для подолання хвороби і одужання України не потрібно. Окремо слід сказати, що пропоноване багатьма "цілковите докорінне перезавантаження держави", тобто повна люстрація всіх можновладців і пов'язані з нею між особисті напруження не є обов'язковими умовами одужання України.
Для початку руху шляхом від системи бюрократичного державного правління імені Сталіна до системи демократичного державного правління залишається з'ясувати так званий "порядок переставляння ніг", тобто зміст мінімально необхідних реформаторських заходів, які слід здійснити, аби відбулася заміна системи бюрократичного державного правління імені Сталіна системою демократичного державного правління. Очевидно, що зазначена заміна є демократизацією, тобто процесом передачі народу частини владних повноважень можновладців. Для здійснення такої передачі слід "зробити чинним:
- закон про референдум, в якому втілено обов'язковість рівності агітації за і проти;
- закон про формування ЦВК шляхом обрання облрадами і радою АР Крим по два її члена (один від партій більшості у ВРУ, а другий від партій меншості) та формування окружних та дільничних комісій самою ЦВК шляхом найму з числа бажаючих позапартійних громадян;
- закон про вибори депутатів, в якому втілена гібридна виборча система;
- закон про відкликання депутата в будь-який час його виборцями;
- закон про обрання кожні п'ять років всіх прокурорів і суддів народом;
- закон про відкликання прокурора або судді в будь-який час його виборцями;
- закони про обрання народом кожні п'ять років керівництва міліції, освіти та охорони здоров'я від райвідділу до генерального прокурора і відповідного міністра;
- закони про відкликання у будь-який час обраних керівників міліції, освіти та охорони здоров'я їх виборцями;
- закон, який визначає для всіх податків наступний порядок: податкова служба країни здійснює ведення реєстру доходів фізичних і юридичних осіб та формує податкові квитанції і надсилає їх платнику податків; податки збираються за місцем створення виробу або надання послуги, але збирач податків може використати зібрані кошти тільки після перерахування певної їх частини податковому органу більш наближеному до центральної податковій службі країни в обсязі Х % від зібраної суми, де Х – число, визначене законом;
..." - http://sociologiyau.blogspot.com/2017/01/25.html.
Таким чином:
- об'єктивна перепона позитивному розвиткові України – встановлена;
- шлях подолання визначеної перепони - окреслено;
- зміст мінімально необхідних реформаторських заходів – визначено.
Відтак, маємо все мінімально необхідне і достатнє для створення програми розвитку суспільства, виконання якої веде до свободи від олігархічної деспотії, до заможності і впевненості в завтрашньому дні переважної більшості громадян України. Тому в подальшому політики, які мають замість виборчої програми = програми розвитку суспільства лише збірочку невідомо з чого насмиканих обіцянок, які вони не відомо як і коли, а тому й чи будуть виконувати, саме ці політики тепер матимуть єдину підставу розпатякувати про дострокові вибори і цією підставою є їх бажання вмостити власні дупи у владні крісла, аби, як і попередники, не робити нічого для покращання життя переважної більшості громадян. Відтак, в подальшому переважній більшості громадян не має сенсу підтримувати заходи цих політиків і їх обрання депутатами.

НАШИМ ГАСЛОМ ЗАВЖДИ ПОВИННО БУТИ:

СПОЧАТКУ ПРОГРАМА

розвитку суспільства, виконання якої покращить життя переважної більшості громадян, і лише

ПОТІМ НАША ПІДТРИМКА

вас і ваших заходів, спрямованих на виконання тої програми!

1 комментарий:

  1. О.М., тільки у цьому тексті десяток пропозицій що до змін Законів.
    питання риторичне - яка "партія" змінить олігархічну-адміністративну-кримінальну СИСТЕМУ законів ?
    у ВРУ "коаліцію" створюють "партії" !
    Диктатуру виключаємо - заперечує демократію.
    тому Закон № 1 : ІТ- голосування і відкликання упродовж останнього тижня кожного року згідно наданого переліку посад (депутат місцевий, район, ВРУ ; керівник поліція, прокуратура, суд, освіта, здоров'я і спорт, інфраструктура, економіка і податки ...).
    у подальшому запропоновані вами інші закони.

    ОтветитьУдалить