воскресенье, 4 марта 2018 г.

ПРО БЕЗПРАВ'Я НОСІЯ ВЛАДИ


Чергова публікація на ФБ, про стражденне життя носія влади і обов'язок тих, хто живе сьогодні, перед наступними поколіннями – змінити цей стан речей, викликала наступні думки.
Дійсно, "Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ"  Стаття 5 Конституції України.". Але за тією ж Конституцією з усіх владних повноважень народ здійснює безпосередньо лише обрання раз на п'ять років депутатів і участь в референдумі за правилами і з дозволу можновладців. То, може годі скиглити про безправ'я народу, а почати домагатися і домогтись собі прав не тільки обирати раз на п'ять років депутатів, а і права в будь-який час їх відкликати, а також прав регулярно обирати та в будь-який час відкликати прокурорів, суддів і керівництво міліції, освіти та охорони здоров'я?!
Очевидно, що народу, який має владні повноваження безпосередньо регулярно обирати і будь-який час відкликати депутатів, прокурорів, суддів і керівництво міліції, освіти та охорони здоров’я, відносно стану свого життя має сенс скаржитись лише на недостатність владних повноважень, які він здійснює безпосередньо. Відтак, припиняємо скиглити про наше злиденне життя і починаємо вимагати собі і прийдешнім поколінням зазначених владних повноважень!
Вимагаємо через петиції до можновладців, резолюції мітингів, збір підписів під вимогами та спрямування їх до можновладців, а також через обрання депутатами ВРУ лише тих кандидатів від партій, виборча програма яких містить зобов'язання на протязі перших двох років депутатської каденції надати чинності законам, за якими ми маємо зазначені владні повноваження.
Таким чином, відносно нашого і прийдешніх поколінь якості життя знаємо, що і як слід зробити для його покращання. Отже, не має виправдання нашій бездіяльності, за яку від нащадків матимемо лише прокльони …

2 комментария:

  1. Абсолютно правильно..., але добитись цього можна тільки в результаті чогось подібного до Майдану (або ж як варіант збір підписів), де на всенародному віче прийняти зазначені вище рішення як складову частину Конституції. Через вибори,петиції і мітинги такого не добитись ніколи...

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Електронні петиці, місцеві мітинги і збір підписів - це засоби пропаганди ідеї, а відтак і шлях до всенародного Віче і досягнення мети. Звісно, хочеться, щоб з одного заклику люди зійшлися на всенародне Віче, але, так не буває. Досягнення великої мети потребує великої роботи. Тож, не звертаючи увагу на втому, працюємо на досягнення мети гарного життя, як не собі, то нащадкам!

      Удалить