вторник, 7 августа 2018 г.

ЧОМУ МИРНІ ІНІЦІАТИВИ НЕ ПРИВЕЛИ ДО МИРУ В УКРАЇНІ?

ГОДІ ДИВУВАТИСЯ – ЧАС ПРАЦЮВАТИ

Коротка відповідь на питання заголовку статті така: «Бо в них не було враховано всі зацікавленості всіх сторін конфлікту і всі причетні до нього сторони. Однобокі пропозиції РФ, далеко не всеосяжні пропозиції країн-членів НАТО, і майже безініціативність керівництва України не могли привести і не привели до припинення війни РФ проти України та встановлення нового стабільного світового порядку (http://sociologiyau.blogspot.com/2017/01/blog-post_292.html). Всі ці обставини змусили мене звернутися до керівництва України відкритим листом наступного змісту.

ВІДКРИТИЙ ЛИЧТ
ДО А. В. ПАРУБІЯ, П. О. ПОРОШЕНКА І В. Б. ГРОЙСМАНА

Здавалося б, що вже не для кого не є секретом, що протистояння олігархічних угруповань України (так званих «демократичних сил» проти конгломерату, в центрі якого ПР і КПУ) дозволило імперіалістам путлеру і Ко використати це протистояння для задоволення власних брудних корисливих забаганок про відродження Російської Імперії. путлер і Ко «по-братньому» поцупили в України Крим, розв’язали та підтримують воєнні дії на Донбасі (https://www.youtube.com/watch?v=XAOnrGxpdgk), в умовах цейтноту нав’язали учасникам Мінських перемовин бандитські домовленості, які називають Мінськ 2, та продовжують нахабно стверджувати, що «их там нет», де третина двох областей України пограбованих РФ п'ятий рік воєнним чином протистоїть іншим 20 + 2 по 2/3 областей. Але й сьогодні ще находяться «сміливці» з маріонеток кремля, які заявляють, що громадяни «так называемой «ЛНР» готовы остаться в составе Украины, если будут выполнены Минские соглашения». Об этом заявил в интервью РИА Новости один из главарей «ЛНР» Владислав Дейнего.» - https://from-ua.com/news/448327-lnr-hochet-v-ukrainu-glavar-terroristov-nazval-uslovie-vozvrascheniya.html. І ця заява не одинока. Достатньо згадати численні заяви Мураєв & Ко про негайний мир через виконання Мінських домовленостей. Але при цьому не слід забувати і того, що Мураєв & Ко є п'ятою колоною РФ в Україні, і тих умов, в яких Порошенко був вимушений підписувати Мінські домовленості: або ганьба більша за ганьбу Іловайського котла, або принизлива угода, яка дає тимчасову можливість збирання і набирання сил.
Звісно, що можна, не зважаючи на розлогі дослідження (наприклад, http://sociologiyau.blogspot.com/2017/01/blog-post_179.html) до безконечності  розбирати і перебирати історію причини і хід війни РФ проти України, а можна констатувати те, що сьогодні маємо і почати рух до миру більш-менш непринизливого для всіх учасників перемовного процесу в Мінську і в Будапешті. Отже, сьогодні маємо такі:
- зацікавленості України:
- мир;
- повернення анексованих територій;
- повернення окупованих територій;
- репарації та інші виплати за завдані війною збитки;
- дієві гарантії безпеки від порушень територіальної цілісності та недоторканості України.
- зацікавленості РФ:
- мир;
- не вступ України в НАТО;
- дієві гарантії рівноправ'я етнічних росіян в Україні.
Можливі і інші зацікавленості Україні і РФ, але про них сьогодні не відомо в публічній сфері, хоча вони можуть бути заявлені та вирішені в межах підготовки до підписання Великої Угоди між Україною, РФ і НАТО. Зазначена Угода може задовольнити в повному обсязі згадані тут зацікавленості України і РФ, не торкаючись зацікавленостей НАТО. Тому підготовка і оприлюднення спільної Заяви Верховної Ради України, Президента України і Кабінету Міністрів України з пропозицією до РФ і НАТО про підготовку та укладання Великої Угоди є невідкладним завданням А. В. Парубія, П. О. Порошенка і В. Б. Гройсмана.
Очевидно, що одночасно з оприлюдненням згаданої тут Заяви повинен буди оприлюдненим і її невід’ємний додаток – проект: Угода про мир та співробітництво між Україною, РФ і НАТО (в трьох рівноправних примірниках, кожен з яких українською або російською, або англійською мовами). В цьому проекті мають бути наступні положення:
- дата припинення вогню на всій території України під контролем військової місії НАТО (ООН);
- дата відновлення Україною контролю над всім її кордоном;
- дата завершення визначення кордонів України і РФ на Азовському морі;
- дата, коли останній іноземний військовий або інший підрозділ (крім дипломатичних) залишить територію України і ця дата повинна бути датою початку дії Угоди в повному обсязі;
- порядок виплат РФ Україні репарацій та інших виплат;
- зобов'язання кожного з учасників Угоди надати Україні на її прохання будь-яку допомогу, аж до військової включно, для усунення порушень її недоторканості і цілісності;
- Україна зобов'язується не вступати в будь-які військові блоки, а:
- НАТО не приймати у власний склад Україну;
- РФ не утворювати військових союзів з Україною та не приймати її у військові союзи, в яких РФ є членом.
- Україна, РФ і НАТО, утворюють з рівним представництвом спеціальну комісію, митою діяльності якої є спостереження за дотриманням рівноправ'я по відношенню до етнічних українців в РФ і до етнічних росіян в Україні та вироблення рекомендацій, які сторони Угоди зобов'язані виконувати. Крім того комісія має всіляко (і навіть коштами) сприяти тим етнічним українцям, хто бажає  переселитися з РФ в Україну і тим етнічним росіянам, хто бажає, переселитися з Україну в РФ; для фінансового сприяння комісії переселенцям утворюється і діє міжнародний фінансовий фонд.
Звісно, що Велика Угода, може містити і інші положення, але згадані тут є мінімально необхідними для задоволення наявних в публічній сфері зацікавленостей сторін, а відтак, має все мінімально необхідне для її укладання, яким буде розпочато практичний перехід України від війни до миру, який буде підтримуватись виконанням взятих сторонами на себе зобов'язань.
Таким чином, шановні А. В. Парубій, П. О. Порошенко і В. Б. Гройсман, від дня отримання вами цього листа на вас покладено особисту відповідальність перед народом України за продовження війни на її території через відсутність будь-яких мирних ініціатив України.
З повагою, Олександр Миколайович Соколов.


7 комментариев:

  1. Этот комментарий был удален администратором блога.

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. OLEKSA, приберіть ваш коментар, як недоречний тут, бо інакше це завтра зроблю я.

      Удалить
  2. А можеш пояснити, що це за звєрь "етнічний росіянин"? Шо це: бурят, калмик, чечен, башкір, мокша, чемерис, якут, ну і т.д....

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Тим, хто звертається на ти, пояснюю: "Тикатимете мамі і татові, якщо дозволяють.

      Сподіваюсь, знаєте, що таке етнос. Етнічний - той, який належить етносу. Етнос росіян складають нащадки асимільованих слов'янами фіно-угорських племен, які на заході і півдні межували із слов'янами. Якщо цього короткого пояснення вам недостатньо, то навідайте безкінечну бібліотеку, Інтернет і Google вам в поміч.

      Удалить
    2. Ну, припустимо... Але, до якого етносу можна віднести осіб, якщо чечен асимілював якутку?

      Удалить
    3. І, що робити з неасимільованими слов"янами угро-фінсько-монгольсько-якутсько-татарськими племенами?

      Удалить
    4. Andy Bez, чому ви не користуєтесь моєю порадою: "Якщо короткого пояснення вам недостатньо, то навідайте безкінечну бібліотеку, Інтернет і Google вам в поміч"?

      Удалить