четверг, 26 января 2017 г.

ВІД ЯЛТИ ЧЕРЕЗ ГЕЛЬСІНКІ ДО МІНСЬКА




Відомо, що на Ялтинській і Потсдамській 1945 року конференціях представниками країн антигітлерівської коаліції були підведені підсумки ІІ світової війни. Документи цих конференцій визначили новий світовий порядок, тобто нові кордони країн і порядок міждержавних стосунків. Подальше вдосконалення світового порядку закріплюється в Заключному акті 1975 року Наради з безпеки і співробітництва в Європі.
 На жаль, діями керівництва РФ ці досягнення миролюбних сил зруйновані настільки, що багатьма аналітиками висловлюється сумнів відносно здатності домовленостей досягнутих у Мінську 11 – 12 лютого 2015 року унеможливити війну (див., наприклад,http://reukraine.blogspot.com/2015/02/blog-post_90.html?showComment=1423939012768#c671430851942929937). Головними причинами можливості продовження і ескалації війни в Європі аналітики вважають бажання керівництва РФ повернутися до Ялтинсько-Потсдамського світового порядку, незрілість суспільства РФ та відсутність шляхів мирного врегулювання воєнного конфлікту між РФ і Україною. На моє переконання із зазначеними причинами та із наявністю шляхів не все так однозначно.
Зокрема, аби "вернуть к жизни ялтинско-потсдамский мир" потрібно відродити Союз Радянських Соціалістичних Республік. Але соціалістичних революцій в республіках колишнього СРСР не видно навіть на обрії. Відтак, про те, щоб "вернуть к жизни ялтинско-потсдамский мир" можна мріяти ще дуже довго. 
З іншого боку, є стурбованість керівництва РФ тим, що просування кордонів НАТО на схід сприятиме таким перетворенням в РФ, які корисні переважній більшості її громадян, але є не бажаними керівниками РФ, оскільки перетворюють їх з начальників над народом в його слуг. При цьому та більшість народу РФ в бездумній азійській відданості начальнику навіть не здогадується, що нехтує зазначеними перетвореннями і через це не дозволяє здійснитися покращанню їх власного життя. Відтак, очікувати того, що скоро до влади в РФ прийдуть принципово інші політики, які радикально змінять взаємодію керівництва РФ зі світом, не доводиться. 


Таким чином, нового світового порядку можна досягти через
ЗВІЛЬНЕННЯ КРИМУ І ДОНБАСУ ВІД ВІЙСЬК РФ В ОБМІН НА ПОЗАБЛОКОВИЙ СТАН УКРАЇНИ:
"Президент України або її уряд, або ВРУ, або всі разом мають виступити із заявою, в якій запропонувати в якості мирних ініціатив України: укласти угоду між Україною, НАТО та РФ про звільнення Криму і сходу України від військ РФ, збереження позаблокового статусу України і обов'язковий захист (аж до військового) її недоторканності учасниками договору у разі будь-якого втручання в справи України. Боротьба за укладення такого договору може і повинна стати змістом боротьби за мир в Україні президента, ВР, уряду і прогресивної спільноти України та світу" – http://espreso.tv/blogs/2014/12/18/na_perelomnomu_etapi

Вперше опубліковано: 15 лютого 2015,  http://espreso.tv/blogs/2015/02/15/vid__yalty_cherez_khelsenky_do_minsku_

Комментариев нет:

Отправить комментарий