четверг, 26 января 2017 г.

ПАЛАТА № 6 ПРИБУЛА ДО УКРАЇНИ (Вибори розпочалися!)


 27.08.2014 в Україні почалися позачергові вибори депутатів ВРУ. Їх проведення, за висловлюванням політиків, має на меті "перезавантаження складу ВРУ", що надасть Україні імпульс позитивного розвитку. Простіше кажучи, вустами політиків оголошено бажання народу – через дострокові вибори замінити теперішніх депутатів на тих, хто ще не був депутатом, що є умовою початку позитивного розвитку України. Тобто метою виборів 2014 є докорінна зміна складу ВРУ для того, щоб Україна почала позитивно розвиватися. Нагадаємо, що ці вибори відбудуться за змішаною виборчою системою, оскільки на зміну виборчого законодавства чинні депутати ВРУ не спромоглися, а народ їх до того не примусив.
Мудрі люди кажуть, що підсумки діяльності задля досягнення мети, зумовлені, зокрема, і заходами, вживання яких спрямовано на досягнення тої мети. В цьому зв’язку, виникає питання: "Чого можна досягти, використовуючи змішану виборчу систему? І як ці можливі досягнення співвідносяться з бажаною метою"? Аби відповісти на ці питання, пригадаємо, що у відповідності з чинним виборчим законом 50 % депутатів ВРУ будуть обиратися за мажоритарною виборчою системою, а інші 50 % депутатів ВРУ будуть обиратися незалежно від перших за пропорційною виборчою систему. Такий порядок обрання (в порівнянні із застосуванням кожної з виборчих систем окремо) зменшує обсяг партійного списку вдвічі і збільшує кількості виборців мажоритарного округу вдвічі. З цього випливає, що ті, хто мав у випадку роздільного застосування виборчих систем більшу ймовірність бути обраним, збільшать її вдвічі, а ті, хто мав меншу ймовірність бути обраним, зменшать її вдвічі. Очевидно, що це погіршує можливість реалізації рівного права бути обраним у порівнянні з випадком роздільного використання виборчих систем.
Крім того за змішаної виборчої системи утворюються депутати двох сортів, що робить неможливим мати закон про відклик депутата. На додачу до сказаного, змішана система значно менше сприяє розвиткові політичних партій, чи не єдиного витоку програм розвитку країни. А всі зазначені недоліки змішаної виборчої системи разом призводять до значної невідповідності обраних депутатів об’єктивним потребам суспільства. Іншими словами, з 27.08.2014 в Україні намагаються отримати ВРУ нової якості, але намагаються так, як її отримати не можливо. Одним словом, 27.08.2014 палата № 6 прибула до України і ретельно облаштувалась в ній на найближчі два місяці.
Що маємо робити, аби позбутися незваного гостя? Не заходити до палати № 6, тобто не приймати ніякої участі у виборах і марному витрачанні наших грошей на їх проведення, а вимагати проведення виборів за гібридною виборчою системою (http://blogs.korrespondent.net/blog/politics/3382242/) та одночасного з цим надання чинності:
- закону, який визначає наступний порядок формування виборчих комісій: члени ЦВК обираються обласними радами і радою АР Крим по одному від партій більшості і одному від партій меншості, а члени всіх інших комісій наймаються ЦВК з числа бажаючих позапартійних громадян;
- положенням виборчого закону, якими забороняється будь-яка агітація крім особистої та оплаченими державою в рівних обсягах для всіх кандидатів друкованими засобами та їх виступами на радіо і по тб;
- закону про відклик депутата;
- закону про обрання кожні п’ять років всіх суддів народом;
- закону про відклик судді.
Отримавши задоволення цих вимог, матимемо достатні гарантії принципового оновлення складу ВРУ, а відтак, і початку руху України до свободи, заможності та впевненості у завтрашньому дні переважної більшості громадян України. Тож, шлях визначено (припинити непотрібні суспільству вибори депутатів ВРУ і започаткувати потрібні суспільству вибори депутатів ВР!); і послідовність кроків на цьому шляху встановлено (відміняємо оголошені вибори, виконуємо зазначені вимоги, розпочинаємо вибори депутатів ВР за новими правилами).
Х О Д І М О !
Вперше опубліковано:  29 серпня, 2014  http://espreso.tv/blogs/2014/08/29/palata__6_prybula_do_ukrayiny

Комментариев нет:

Отправить комментарий