четверг, 26 января 2017 г.

КОЛИ ДЕРЖАВНІ ІНСТИТУТИ НЕ ПРАЦЮЮТЬ? (ДОПОМОЖИ СОБІ САМ!)

ДАВАЙ МІНЯТИСЯ!

Учора директор Інституту розвитку економіки України опублікував претензійну статтю "Сможем ли провести комплексную реформу за два года?" (http://blogs.lb.ua/aleksandr_goncharov/276249_smozhem_li_provesti_kompleksnuyu.html), зміст якої з моїми виправленнями та доповненнями зводиться до наступного:
"Один из основных мировых уроков реформаторства заключается в том, что нет ничего хуже", а ніж реформаторська сверблячка: бажання проводити реформи, зміну систем без виявлення корінної перепони позитивному розвитку країни і Досвід України - тому ще один переконливий доказ.
"Как ни горько это признавать, но мы в предыдущие годы не только не провели необходимые реформы", а навіть не визначили на державному рівні, які саме реформи об'єктивно необхідно провести в Україні, аби вона вийшла на шлях сталого позитивного розвитку, який веде переважну більшість громадян до свободи, заможності та впевненості у завтрашньому дні.
"И все министры ... КМУ ломали головы: «Как улучшить инвестиционный климат?»", замість того, щоб виявити корінну перепону становлення гарного інвестиційного клімату. А "Без этого решения – дальнейшее развитие экономики просто невозможно".
"В этой связи эксперты Института развития экономики Украины предлагают", знов не виявивши корінної перепони позитивному розвиткові, "сосредоточиться на реформировании пяти ключевых направлений".
У підсумку, пропоновані Інститутом розвитку економіки України "реформи" "по пяти ключевым направлениям" не мають нічого спільного з уявленнями про "коренную и комплексную социально-экономическую реформу", а відтак, сам Інститут розвитку економіки України заслуговує на відповідні урядові "нагороди"!
Про корінну перепону позитивному розвиткові України та програму реформ, спрямованих на її подолання та досягнення внаслідок того подолання для переважної більшості громадян України свободи, заможності та впевненості у завтрашньому дні, я вже не раз висловлювався публічно, наприклад, рік тому: ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ДО "СЛУГ НАРОДУ"
(http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3216404-vidkrytyi-lyst-do-sluh-narodu). Там показано, що корінною перепоною позитивному розвиткові України є невирішеність протиріччя між буржуазною економікою країни і успадкованою нею від СРСР бюрократичною системою державного правління. На цей діагноз запропоновані відповідні дієві ліки: демократизація, передача частини владних повноважень депутатів і чиновників народу у всіх сферах життя суспільства. Цей діагноз і відповідні йому ліки відомі від першого уряду Тимошенко (через її проект "Україна третього тисячоліття") і до ради останнього Майдану, але ніхто з них навіть не почав лікування, хоча ніким не спростовано не сам діагноз, не адекватність пропонованих ліків.
Виникає закономірне питання: "Чому"? Тому, що керівництво всіх провідних політичних партій, а відтак і самі ці партії, не зацікавленні в позбавленні себе коханих тих пільг і привілеїв, які вони мають сьогодні в якості начальників над народом, та в перетворенні з начальників над народом в його слуг. Таким чином, залишається єдиний можливий шлях розпочати лікування України від надто тривалої стагнації і одного з її проявів - від непривабливого інвестиційного клімату. 
1. Не обираємо до ВРУ депутатами тих, чиї виборчі програми не містять зобов’язання протягом першого року депутатської каденції запровадити:
- виборчий закон, в якому уособлена гібридна виборча система;
- відклик депутата у будь-який час його виборцями;
- обрання кожні п’ять років всіх суддів;
- відклик судді у будь-який час його виборцями;
- для всіх податків наступний порядок. Податки збираються за місцем створення виробу чи надання послуги, але збирач може скористатися зібраними коштами лише після 
перерахування коштів до податкового органу більш наближеного до центральної податкової служби країни в обсязі Х % від зібраної суми, де Х - число встановлене законом;
- скасування всіх посадових пільг і привілеїв.
2. Через рік, в разі невиконання цих зобов’язань, починаємо вимагати проведення дострокових Виборів депутатів ВРУ.
Розпочавши зазначене лікування, скоро досягнемо для переважної більшості громадян стану свободи, заможності та впевненості у завтрашньому дні. Якщо ж не розпочнемо лікування, то продовжимо для переважної більшості громадян страждання породжені стагнацією або, кажучи простіше, тупцювання на місці ногами, які вже не мають місця, яке б не боліло б страшенно від щонайменшого торкання. Тож залишається дрібничка:
САМИМ ОБРАТИ ВЛАСНУ ДОЛЮ!
Вперше опубліковано: 16 августа 2014, http://blogs.korrespondent.net/blog/politics/3406596/

Комментариев нет:

Отправить комментарий