суббота, 28 января 2017 г.

ЩО ГРОЙСМАН ПРИЙДЕШНІЙ НАМ ГОТУЄ? (З ПРИВОДУ МОЖЛИВОГО НОВОГО УРЯДУ НА ЧОЛІ ІЗ ГРОЙСМАНОМ)


Те, що шанси подолати кризу в українській політиці вже на цьому тижні є, вважає більшість експертів, наприклад – http://mediahouse.com.ua/est-shansyi-reshit-krizis-v-ukrainskoy-politike-uzhe-na-etoy-nedele-politolog. Це рішення, зокрема, зв'язується з призначенням Гройсмана прем'єр міністром КМУ. Але в понеділок, виступаючи на ток-шоу "Свобода слова" Гройсман сам поховав всі шанси на подолання зазначеної кризи.
Справа в тому, що згадуваний криза є логічним завершенням нікчемного початку, про що йшла мова ще 15 листопада 2014 року в статті мого блогу: http://espreso.tv/blogs/2014/11/15/lyudy__vony_zh_nad_namy_zdivayutsya. У ній, підводячи підсумки, сказано: "Таким чином, є всі підстави стверджувати, що, обравши депутатами тих, хто не мав виборчих програм = програм розвитку країни, ми отримали коаліціантів, які нездатні створити коаліційну угоду, оскільки її центральною частиною є загальна область виборчих програм коаліціантів". На жаль, учасники ще діючої коаліції тоді, під час її творення, так і не врахували зауважень до проекту їх коаліційної угоди і вона і сьогодні існує в тому ж недолугому стані: http://espreso.tv/blogs/2014/11/22/lyudy__yikh_znuschannya_nad_namy_prodovzhuyutsya. Очевидно, що програма уряду, обраного коаліцією, не може бути принципово краще коаліційної угоди. Ну, а якого результату діяльності уряду, збройного програмою розвитку країни зазначеної якості, можна було очікувати? Очевидний відповідь – "Саме того, який і маємо". Отже, виходячи з соціологічних закономірностей життя суспільства, які проявилися і у зазначеному зв'язку між відсутністю справжньої коаліційної угоди і урядовою кризою, маємо все необхідне і достатнє, щоб стверджувати, що Гройсман, заявивши, що ніякої іншої програми не потрібно, крім згадуваної тут раніше коаліційної угоди, тим самим поховав будь-які шанси на подолання урядової кризи.
Таким чином, країні варто готуватися до позачергових виборів не тому, що Гройсман якийсь не такий, а тому, що він не пропонує ніякої програми розвитку країни, а її відсутність намагається приховати за коаліційною угодою, яка не має якості програми розвитку країни, і це призвело до сьогоднішньої урядової кризи. Крім того Гройсман так само, як і Яценюк, не знає, що таке реформа, як визначається необхідність її проведення та її зміст, а країна для виходу на шлях позитивного сталого розвитку об'єктивно потребує негайного здійснення певних реформ. Тож, очікувати від Гройсмана, що його діяльність на чолі уряду призведе до подолання урядової кризи і виведе країну із стану стагнації на шлях сталого позитивного розвитку, не маємо підстав. Отже, можемо для Гройсмана сказати те ж саме, що сказали Яценюку: "УРЯД ОПРИЛЮДНИВ ПЛАН ДІЙ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ (КРАЩЕ Б ВІН ЦЬОГО НЕ РОБИВ)" – http://politiko.ua/blogpost133646. А народу України нагадаємо, що необхідні реформи вже в значній мірі визначені (http://politiko.ua/blogpost127367), а отже, не витрачаємо час на те, щоб переконатися в неспроможності уряду Гройсмана здійснити зазначені реформи з власної волі, а вимагаємо від можновладців здійснити їх негайно!

Вперше опубліковано: 
30 марта 2016, 

Комментариев нет:

Отправить комментарий