четверг, 26 января 2017 г.

ЯК НЕЙТРАЛІЗУВАТИ ПУТІНА? (ПОКІНЧИТИ З БУЗОЮ НА ПІВДНІ І СХОДІ = НЕЙТРАЛІЗУВАТИ ПУТІНА)


Нейтралізувати Путіна по відношенню до яких процесів або дій? Очевидно, що не  можливо нейтралізувати Путіна по відношенню до дій або процесів, які існують лише в уяві будь-кого. Отже, необхідно виявити дійсний зміст подій, які сьогодні відбуваються в Україні. Для цього повернемося в 2010 рік.

На той час в Україні склалася політична система, яка за сутністю близька до двопартійної, але не в сенсі політико-ідеологічних принципів, а сенсі розподілу майна і бізнесів України між цими партіями бізнесменів-можновладців. Типовими представниками першої є Кучма, Ющенко, Тимошенко, Порошенко, ..., а другої - Янукович, Ахметов, Іванющенко, Єфремов, ... Кожна зміна цих партій біля державного керма супроводжувалася зміною чиновників аж до самої низової ланки і перерозподілом бізнесів. Все це в поєднані з Майданом 2013 - 2014 років не могло не привести і призвело до втечі Януковича з країни, ще задовго до того, як зміна партій біля державного керма могла привести до втрати ним бізнесу і свободи. А розмови про загрозу особистому життю Януковича у той час є його особистою вигадкою, яка мала на меті, приховати дійсну ганебну причину власної втечі: бажання зберегти награбоване (не тягнуть з собою купу багатств, коли рятують життя).

Але втеча з України Януковича і Ко не означає їх згоду залишити назавжди можливість грабувати Україну. Бажання реваншу, який вони вже один раз мали, спонукає їх до продовження боротьби за владу випробуваними методами: руками тих із Ко, хто залишився в країні та найнятими ними "тітушками" починається буза в південних і східних областях України. Саме буза, бо на це вказує абсолютна безглуздість вимог запровадити федералізацію і другу (руську) державну мову (http://blogs.korrespondent.net/blog/politics/3347316/). Безглузді вимоги висувають ті, хто затіває бузу, а не політичну боротьбу. 

Про те, що події на півдні і сході  України є бузою, а не політичною боротьбою також говорить і способи діяльності: без мітингів з висуванням вимог, без відмови у задоволенні вимог розпочинається захоплення адміністративних будівель. За таких обставин, якби РФ не скористалася ними для задоволення власних брудних корисних намірів, то це було б дивним. Про можливу небезпеку такого роду я писав ще на початку січня цього року (http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3294295-kdb-i-banduihovychy-khto-peremozhe).

Але, звичайно, що є важливим, як саме РФ скористалася обставинам, які склалися в Україні? Не розпочинаючи війни, РФ всіляко сприяла паланню бузи на півдні і сході України: використовувала спецслужби, їх диверсійну і організаційну діяльність в місцях бузи, забезпечувала зброєю і всім необхідним учасників бузи, супроводжувала бузу засобами пропаганди і інформаційно, впливала на діяльність міжнародних інституцій, ...

Таким чином, нейтралізувати Путіна - це означає прибрати ті умови, якими він користується = покінчити з бузою на півдні і сході України. Супроводжуючи дії широкою і наполегливою кампанією роз'яснення змісту подій на сході і півдні країни, слід здійснити наступне:
- всіх, хто незаконно має зброєю, арештувати і профільтрувати на предмет громадянства і обсягу провини;
- негайно розпочати вибори до ВРУ і місцевих рад, прийнявши закон про вибори за гібридною виборчою системою;
- паралельно з попередніми двома провести демократизацію суспільства (http://blogs.korrespondent.net/blog/politics/3357912/) до будь яких інших змін у суспільстві і державі.

Останнє необхідне тому, що є потребою для позитивного розвитку всіх регіонів Україні, і тому, що лише зазначена демократизація (передача народу повноважень депутатів і чиновників) здатна запобігти перетворенню України після здійснення децентралізації на федерацію удільних князівств бізнесменів.

Вперше опубліковано: 3 июня 2014,  http://blogs.korrespondent.net/blog/politics/3373257/

Комментариев нет:

Отправить комментарий