пятница, 27 января 2017 г.

ВИ ЩЕ ОЧІКУЄТЕ РЕФОРМ?


Очікувати реформ від можновладців марна справа! Реформа суспільна - це зміни в сфері суспільних відносин і перш за все відносин між можновладцями і суспільством. Але майже кожен можновладець є продуктом тих суспільних відносин в яких він народився і виріс до можновладця певного рівня. То чи стане такий можновладець змінювати такі звичні, такі рідні йому умови його діяльності = відносини з суспільством? Очевидна відповідь: "Ні". А коли ті зміни зводять можновладця від стану начальника над народом до слуги народу, так ще більше - "Ні, ні, ні і ще раз ні". Але Україна сьогодні об'єктивно потребує саме таких реформ, саме демократизації - передачі частини владних повноважень депутатів і чиновників народу. Відтак, хоч міняй, хоч не міняй можновладців у владних кріслах, очікувати від них здійснення реформ, то марна праця. Єдине, що може примусити можновладців здійснити реформи це конкретні вимоги народу, наприклад, такі:
"Надати чинності:
- закону про референдум;
- закону про форматування ЦВК шляхом обрання облрадами та радою АР Крим по два її члена (один від партій коаліції, а інший від опозиційних партій ВРУ) і формування інших комісій самою ЦВК шляхом найму з числа бажаючих позапартійних;
- закону про вибори, в якому втілена гібридна виборча система;
- закону про відкликання депутата в будь-який час його виборцями;
- закону про обрання кожні п'ять років всіх суддів народом;
- закону про відкликання судді в будь-який час його виборцями;
- законам про обрання народом кожні п'ять років керівництва міліції, освіти та охорони здоров'я від райвідділу до міністра;
- законам про відкликання у будь-який час обраних керівників міліції, освіти та охорони здоров'я їх виборцями;
- закону про скасування всіх існуючих та заборону введення нових посадових пільг і привілеїв.
- закону, який визначає для всіх податків наступний порядок: податки збираються за місцем створення виробу або надання послуги, але збирач податків може використати зібрані кошти тільки після перерахування фінансових коштів податковому органу більш наближеному до центральної податковій службі країни в обсязі Х % від зібраної суми, де Х - число, визначене законом;...".
А щоб народ цього вимагав, якась з політичних партій має поставити ці вимоги в центр своєї діяльності: пропагувати (роз'яснювати необхідність здійснення саме цих вимог і поширювати їх), агітувати (закликати) боротися за втілення цих вимог. Коли з'явиться така політична партія і стане пропагувати ці вимоги і агітувати за їх втілення, від того часу справа здійснення реформ потрапить в руки тих, хто об'єктивно зацікавлений у їх здійсненні, в руки народу, а відтак, отримаємо об'єктивні підстави очікувати здійснення реформ, які виведуть Україну на шлях до свободи, заможності та впевненості у завтрашньому дні переважної більшості її громадян!


Вперше опубліковано: 22 травня 2015,  http://espreso.tv/blogs/2015/05/22/vy_sche_ochikuyete_reform

Комментариев нет:

Отправить комментарий