пятница, 27 января 2017 г.

КРИМСЬКО-ДОНБАСЬКИЙ КАПКАН (Домовлятися чи воювати?)


Аби визначити шляхи, які ведуть до миру в Україні необхідно виявити природу того, що відбувається на півдні і сході України та зацікавленість учасників подій в подальшому їх розвиткові.
Відносно Криму. Всесвітньо визнано, що РФ порушуючи всі міжнародні норми анексувала  Крим, і зацікавлена продовжувати його анексію, як важливого геополітичного об’єкту і зручної військової бази. Про геополітичну важливість Криму для РФ неодноразово заявляла влада РФ (дивись, наприклад, заяву Пескова).
А про зацікавленість РФ Кримом, як військовою базою говорять постійні погрози керівництва РФ, розмістити в Криму ядерну зброю. Будь-які інші властивості Криму для РФ є набагато менш цікавими. Для України Крим має ті ж важливі аспекти зацікавленості і крім них ще й видобуток природних копалин на Кримському шельфі.
Відносно Луганської і Донецької областей збройне протистояння, яке там відбувається між урядовими військами України і незаконними збройними формуваннями = бандитами, путлерівська пропаганда всіляко прагне видати за громадянську війну в Україні.
А насправді, в нашому загальному домі  – Україна бандити воюють на Донбасі проти урядових військ України за брудні корисливі інтереси керівництва РФ (встановити в Україні бажані їм порядки) зброєю РФ, під керівництвом офіцерів ГРУ і ФСБ РФ, за участю засланих з РФ кадирівців, козачків і підготовлених в РФ найманців та при вогневої підтримці військами РФ, а останнім часом (особливо з серпня 2014 року) і при прямій участі окремих військових підрозділів РФ.
Все це є прямою військовою агресією РФ проти України з метою встановлення в ній бажаних керівництву РФ порядків. Однак ці дії РФ не підпадають під міжнародне визначення військової агресії і тому отримали спеціальну назву: "гібридна війна". Очевидно, що задоволення забаганки путлера і Ко встановлювати в інших (не в РФ) країнах бажаних їм порядків може мати продовження в будь-якій прикордонній з РФ області України або в областях України, які межують з Придністров’ям.
За всіх цих обставин окремі експерти (наприклад,   В. Е. Фролов)вважають, що «Россия угодила в донбасский капкан» і характеризують цю ситуацію наступним чином: «Россия хочет выйти из Донбасса сохранив иллюзию победы и ощущение, что жертвы были не напрасны. Но шансов почти нет».  При цьому ці експерти абсолютно даремно виносять за дужки проблему анексії Криму.
Однак, в капкан потрапила і Україна, бо здолати гібридну війну РФ проти себе засобами звичайної війни ХХ сторіччя Україна не може, але й досягти миру дипломатичним шляхом через Мінськ - 2, теж не вдається, і перейти до іншого дипломатичного шляху Україні теж далеко не просто.
Таким чином в Кримсько-Донбаському капкані одночасно знаходяться Україна і РФ. Але звільнитися з цього в певному сенсі спільного для України і Росії капкану їм можна лише, якщо одночасно діяти у двох напрямках:
1.) гібридна військова відповідь України на гібридну війну проти неї РФ;
2.) винайдення та втілення в життя іншого дипломатичного шляху врегулювання конфлікту.
1.) Можливий «алгоритм дій керівництва України і її армії:
- Оголошення ультиматуму: «В разі не виконання Мінськ - 2, по підрозділах які обстрілюють позиції ЗСУ буде відкриватися вогонь на знищення»;
- Використовуючи оголошений ультиматум звільняти населені пункти скрізь, але в першу чергу вздовж кордону на ширину до 100 км від кордону, стискаючи кільце фронту до кордону з РФ ...
Так переможемо на Донбасі і в Криму!».
2.) Звільнення Криму і Донбасу від військ РФ в обмін на позаблоковий статус України:
Президент або уряд, або ВРУ, або всі разом мають виступити із заявою, в якій запропонувати в якості мирних ініціатив України: укласти угоду між Україною, НАТО та РФ про звільнення Криму і сходу України від військ РФ, відновлення українського контролю над всім власнім кордоном, збереження позаблокового статусу України і обов'язковий захист (аж до військового) недоторканності України кожним з учасників договору у разі будь-якого порушення недоторканності і цілісності України. Боротьба за укладення такого договору може і повинна стати змістом боротьби за мир президента, ВР, уряду і прогресивних громадян України та світової спільноти. 
Просуваючись обома означеними шляхами одночасно, можна швидко досягти повного врегулювання конфлікту між Україною і РФ!
Ходимо !

Вперше опубліковано: 12 червня 2015, http://ru.espreso.tv/blogs/2015/06/12/krymsko_donbaskyy_kapkan

Комментариев нет:

Отправить комментарий