суббота, 28 января 2017 г.

В РАДІ ЧЕРГОВА БЕЗПОРАДНІСТЬ: НЕ МОЖУТЬ ЗНАЙТИ НОВОГО ПРЕМ'ЄРА, АБИ МОЖНА БУЛО СПРОВАДИТИ СТАРОГО.


А рішення, яке задовольнить переважну більшість громадян, лежить на поверхні. Невже ні в кого з можновладців не має бажання ним скористатися?  Тоді навіщо ми оплачуємо їх неробство? 
Те рішення полягає в наступному. Провести конкурс справжніх урядових програм розвитку країни. Його переможця призначити прем'єр міністром, надавши право формувати уряд. При цьому зникає квотний принцип, отримуємо уряд, який на відміну від попередніх урядів найбільше наближений до необхідного Україні уряду професіоналів і виконує кращу урядову програму.
Справжня програма розвитку країни– це нездолана перешкода часів незалежної України. Справжня програма розвитку країни повинна бути не збірочкою обіцянок і гасел, а повинна містити наступні розділи: аналіз стану країни, в підсумку якого визначенні об'єктивні чинники, які стримують позитивний розвиток країни; визначення необхідного нового стану країни, в якому зазначені чинники подолані;визначення шляхів, які ведуть до визначеного нового стану країни; перелік принципів, виходячи з яких уряд зобов'язується вирішувати питання, які виникають під час виконання його програми розвитку країни; перелік дій, які уряд зобов'язується виконати у визначені ним терміни під час виконання його програми розвитку країни; прогноз наслідків виконання кожної дії і програми розвитку країни.
Очевидно, що політичним варіантом урядової програми розвитку країни має б бути коаліційна угода, яка зазвичай є наслідком логічного об'єднання виборчих програм партій, фракції яких утворюють коаліцію. Але всі Українські партії виходять на вибори зі збірочками обіцянок і гасел, які називають виборчими програмами. Тому написати справжню урядову програму нашим партіям буде вкрай не легко. А кому сьогодні легко? Тож, хай напружаться, бо наслідок того вартий: країна вперше отримає справжню програму свого розвитку, виконання якої у будь-якому випадку матиме наслідком її виконання стан країни кращий від того, який маємо після дворічного безпрограмного врядування команди під орудою Яценюка.
Таким чином, якщо бажаємо щастя собі і нашим дітям, то вимагаємо  від можновладців: «Негайно провести конкурс урядових програм розвитку країни та призначити його переможця прем’єр міністром Кабінету Міністрів України, надавши йому право сформувати уряд»!
Вперше опубликовано: 3 февраля 2016, http://politiko.ua/blogpost132357

Комментариев нет:

Отправить комментарий