воскресенье, 29 января 2017 г.

ПОЛІТИЧНІ ПАРТІЇ УКРАЇНИ – ПОРОДЖЕННЯ ПОРОКУ! АЛЕ …

ВИМАГАЙМО! НЕГАЙНО ЗДІЙСНИТИ
ПЕРЕРЕЄСТРАЦІЮ ПОЛІТИЧНИХ ПАРТІЙ
Головний зміст діяльності політичних партій – це творення ефективних програм розвитку суспільства, як партійних, так і на їх основі виборчих та урядових. Крім зазначеного, до того змісту також належать: пропаганда (поширення через роз’яснення) власних програм та агітація за їх втілення. На жаль, жодна з політичних партій України ще не створила зазначеної програми і не проводить її пропаганду та агітацію за її втілення так, як це робить справжня політична партія. То, чого можна очікувати від такої незграбної діяльності. Виключно лише те, що маємо: тупцювання на місці.
Як в краплині відбивається море, так в об’єднанні «Самопоміч» видно недоліки всіх політичних партій України. На жаль, не стала виключенням з цього правила оприлюднена на власному Інтернет ресурсі об’єднання «Самопоміч» програмова стаття, яка повідомляє про те, «Що зробила і зробить «Самопоміч» для очищення української політики від корупції» - http://samopomich.ua/kozhen-polityk-zobov-yazanyj-poyasnyty-svoye-majno-abo-jty-get/.
АЛЕ ЧИ Є ТЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРАВДИВИМ?
Дійсно, план "Самопомочі" конкретний, але чи дієвий? Який ефект матиме його виконання: той, що написано, чи суттєво інший? Розберемо за декількома пунктами плану:
Описание: https://www.facebook.com/images/emoji.php/v6/f9e/1/16/27a1.png «Самопоміч стверджує, що вибори за законом з відкритими списками унеможливлюють продаж місць в списку та «засівання» округів. Але навіть закон про вибори за повністю відкритими списками, тобто закон, в якому втілена гібридна виборча система, не унеможливлює продаж місць в списку та «засівання» округів, бо кожен округ це приблизно 70 000 виборців, що робить малою імовірність донесення протягом місяця до більшості виборців доказової інформації про шлях потрапляння кандидата в список. А про напіввідкриті, так звані "відкриті списки з преференціями", де округ складається з близько мільйона виборців і поготів не можливо знати більшості виборців про шлях потрапляння кандидата в список. Але виправити помилку допущену виборцями могли б самі виборці, аби мали право відклику депутата. Закон, який надає таке право виборцям, тільки за гібридної виборчої системи може бути прозорим і простим в застосуванні, а без нього закон про вибори за відкритими списками не змінить стан справ з продажу місць в списку та «засівання» округів;
*             Далі «Самопоміч» стверджує, що  заборона політичної реклами нівелює штучну перевагу віртуальних олігархічних проектів. Але це не так. Уявімо собі політичну партію, яка має справжню програму розвитку суспільства і постійно веде пропагандистську і агітаційну роботу. Чи зможе будь-який з олігархічних проектів протягом місяця агітації через політичну рекламу нівелювати ту постійну роботу? Очевидна відповідь – «Ні». Тож, не варто намагатися прикрити димовою завісою закону про заборону політичної реклами власну бездіяльність протягом міжвиборчого періоду та те, що за програму розвитку суспільства видаєте збірочку обіцянок, утворених на підставах популізму, і які не відомо коли і як, а тому й чи будуть виконуватися;
*             Далі маємо нагадування "Самопомочі" про вже набридле зняття депутатської недоторканості, наче б то воно робить мандат менш привабливим для корупціонерів і більш нічого. Але ж воно ще й  позбавляє захисту чесних депутатів. А запровадження відклику депутатів виборцями дає їм можливість позбавитись поганого депутата не зменшуючи захисту гарного депутата;
*             Далі маємо виголошення вірування "Самопомочі" в люстрацію, як в засіб здатний очистити політику від політичних пройдисвітів, охочих до дармових статків. Але доведено (http://o-m-sokolov.blogspot.com/2016/04/blog-post_82.html), що люстрація політиків без зміни умов діяльності їх, суддів та правоохоронних органів не очищує політику від політичних пройдисвітів, охочих до дармових статків, оскільки чинні умови діяльності політиків народять нових політичних пройдисвітів, охочих до дармових статків.
Тож, бачимо, що Об’єднання "Самопоміч" не має такого плану для очищення української політики від корупції, виконання якого веде до досягнення означеної цим об’єднанням мети. Таким планом могли б бути положення наступної статті: http://o-m-sokolov.blogspot.com/2016/11/blog-post_12.html.
Нагадаємо, що наведений приклад з програмовою статтею Об’єднання "Самопоміч" не є демонстрацією виключного стану цього об’єднання серед політичних партій. Відсутність програм розвитку суспільства в політичних партій України є правилом без виключень, що є умовою їх надмірної чисельності, яка сьогодні перевищує 260. А з іншого боку, українське суспільство має об’єктивну потребу в програмі власного розвитку, аби перейти від тупцювання на місці до сталого позитивного розвитку. За цих умов, з метою їх зміни на кращі, зазвичай вживають перереєстрацію політичних партій. Цей захід буде достатньо дієвим, якщо поставити "умовою перереєстрації наявність в політичних партій ідеологічної партійної програми, відмінної від програм інших партій. Для партії з однаковою програмою дозволити злиття в одну, в якій припустимо існування фракцій. Нові партії реєструвати лише за умови наявності партійної програми, яка ідеологічно відмінна від вже зареєстрованих партій. В підсумку виконання зазначених заходів система політичних партій України максимально наблизиться до ефективно працюючої в сьогоднішніх умовах." - http://o-m-sokolov.blogspot.com/2016/08/25.html.
Таким чином, Україна зміну тупцювання на місці на жвавий марш може і повинна розпочати з проведення перереєстрації політичних партій на зазначених засадах. Відтак, оскільки для громадян України "Головна причина вашого злиденного життя – ваша бездіяльність." - http://o-m-sokolov.blogspot.com/2016/11/blog-post_12.html, то саме ви є найбільш зацікавленими в здійсненні перереєстрації політичних партій, і тому для перетворення вашої зацікавленості на реальність життя, маєте наполегливо вимагати від можновладців:  
"НЕГАЙНО ЗДІЙСНИТИ
ПЕРЕРЕЄСТРАЦІЮ ПОЛІТИЧНИХ ПАРТІЙ"!


Вперше опубліковано: 14 грудня, http://o-m-sokolov.blogspot.com/2016/12/blog-post.html

1 комментарий: