суббота, 28 января 2017 г.

СУСПІЛЬНИЙ ДОГОВІР: МІФИ І РЕАЛЬНІСТЬ. (З ДІАЛОГІВ)


Какой договор: договор поручения. подряда, кто исполнитель и чего или это договор иного свойства - Если договор, то как выглядят обязательства и санкции за неисполнение, как выражена воля договаривающихся сторон? Вы вообще то понимаете, что такое договор и что предполагает договор. Разговоры "о договоре" похожи на разговоры о "принципах" и даже "великих принципах" ( упраздненные слова) - о каких писал М.Е Салтыков вhttp://rvb.ru/saltykov.../01text/vol_07/01text/0189.htm

Шановний, Костянтин ..., відносно суспільного договору ви праві, але не в усьому. Як і більшість правників ви перебільшуєте роль права в реальному житті суспільства, яке насправді є діалектичним поєднанням права і політики = боротьби суб'єктів суспільства за власну зацікавленість кожного з них. І, як свідчить історія, часто-густо на догоду політичним аспектам суспільного життя змінюється його правові аспекти. Тому, з точки зору соціології суспільний договір є нав'язаний силою меншості або більшості суспільства іншій його частині правила поведінки, які закріплені юридично, у відповідних законах, зокрема, в конституції. Головним змістом тих правил є розподіл владних повноважень на ті, які народ здійснює безпосередньо, і на ті, які він здійснює опосередковано. На моє глибоке переконання, зазначений розподіл владних повноважень, порядок їх здійснення та контролю народу над їх здійсненням і є змістом суспільного договору, який записано в частині конституції, яка, на мою думку, повинна ухвалюватись та змінюватись виключно загальнодержавним референдумом. Спробуйте заперечити, навіть виключно з правової точки зору, що згадана частина конституції не є договором між членами суспільства про розподіл владних повноважень, порядок їх здійснення і контроль народу над їх здійсненням.
Окремо зауважу, що контроль частенько розуміють, як виключно спостереження за ходом якогось процесу. Я вживав слово контроль в його повному значенні: спостереження за процесом та вплив на його подальший перебіг. Відтак, отримали відповідь ці ваші питання: "Какой договор: договор поручения. подряда, кто исполнитель и чего или это договор иного свойства - Если договор, то как выглядят обязательства и санкции за неисполнение, как выражена воля договаривающихся сторон?".

Вперше опубліковано: 
24 апреля 2016, http://politiko.ua/blogpost135226

Комментариев нет:

Отправить комментарий