пятница, 27 января 2017 г.

"ЗНАЕШЬ ЛИ ТЫ ЭТУ, СВЕТ, РАБОТУ?" – И. А. КРЫЛОВ, "ЩУКА И КОТ". (ЗА МАТЕРІАЛАМИ ІНТЕРВ'Ю М. Н. СААКАШВІЛІ "РАДІО ПОЛЬЩА": http://www.radiopolsha.pl/6/248/Artykul/217050)




А. И. Крылов "Щука и Кот":
"Беда, коль пироги начнет печи сапожник,
А сапоги тачать пирожник,
И дело не пойдет на лад.
Да и примечено стократ,
Что кто за ремесло чужое браться любит,
Тот завсегда других упрямей и вздорней:
Он лучше дело всё погубит,
И рад скорей
Посмешищем стать света,
Чем у честных и знающих людей
Спросить иль выслушать разумного совета."

"як реформи в Одесі вплинуть на регіон і всю Україну"? А ніяк, бо їх там немає. Для того, щоб проводити реформи, треба знати, що таке реформа і вміти визначати наявність необхідності її проведення та її зміст. На жаль, не цього знання, не таких умінь не демонстрував Саакашвілі в Грузії і не показує в Одесі. Те, що він здійснював в Грузії і робить в Одесі, в кращому випадку, є реорганізацією, яка ніколи не змінювала, та й не може змінити суспільні відносини, хоча це може зробити реформа.

Але в тому-то і вся трагедія, що відносини суспільства і можновладців України, і не тільки її, потребують реформування (див., наприклад, http://blogs.korrespondent.net/blog/politics/3551569/), а замість реформ здійснюють, в кращому випадку, реорганізації. Очевидно, що таким чином причин, які вказують на необхідність проведення реформ і їх зміст, не подолати. Значить, Саакашвілі та інші можновладці України роблять майже марну громадську роботу! Їх би енергію та на виконання реформаторських перетворень, перелічених у статті за раніше наведеним посиланням, і через два роки Україну не можливо буде впізнати, в тому рхунку, і за темпами зростання виробництва! А такі негативні суспільні явища, як корупція, хабарництво, казнокрадство, кумівство, ... почнуть відмирати, тому що не зможуть виживати в умовах нових суспільних відносин!
Ці б слова та можновладцям у вуха! Та так, щоб говорив кожен громадянин України і говорив наполегливо вимагаючи здійснити зазначені реформи! Ось тоді час, коли переважна більшість громадян України стануть жити вільно, заможно і впевнено у завтрашньому дні, проб'є вже в сьогоднішні дні!
Вперше опубліковано: 16 августа 2015, http://politiko.ua/blogpost127926

Комментариев нет:

Отправить комментарий