четверг, 26 января 2017 г.

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ


Шановний, Петро Олексійович, змушений звернутися до вас тому, що навколо реформаторська вакханалія в Україні досягла межі, за якою  не видно нашої країни серед живих.
Одні, соціологічно не освіченні, з нікому не відомих причин завзято пропонують вже законопроекти про скорочення ВРУ, двопалатний парламент, федералізацію, продаж земель, … Другі, не більш освічені, не менш затято вдаються до люстрації, до заходу, який не має самостійноого значення
(http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3326493-luistratsiia-ta-inshi-zakhody), і при цьому не пропонують тих заходів, які в поєднанні з люстрацією є певною реформою. Треті, не кращі за перших двох, несамовито імітують реформаторську діяльність, проштовхуючи те, що тільки вони вважають реформою міліції, судової гілки влади і т. п. (http://espreso.tv/blogs/2014/10/16/bazhayesh_spravzhnikh_reform_vymahay__quothet_symulyantiv_imitatorivquot__quot_d_a_ye_sh_____d__e_m_o_k_r_a_t_y_z_a_c__i_yuquot_), …
СПИНІТЬ ЦЮ ВАКХАНАЛІЮ ДОКИ НЕ ПІЗНО!
Як не дивно може здаватися, але шлях до сьогоднішнього буйства зазначеної реформаторської вакханалії торували й ви, Петро Олексійович, про що я вже писав в статті «Про реформи в Україні і реформаторів» –http://espreso.tv/blogs/2014/10/04/pro_reformy_v_ukrayini_i_reformatoriv. Далі наведу наріжні положення тої статті.
«Чи не єдиною причиною, яка обумовлює необхідність проведення і зміст реформ, може бути виявлена в підсумку аналізу стану суспільства або окремої сфери його діяльності така перепона позитивному розвитку, яка потребує для свого подолання заходів не з урядового арсеналу, а помітної зміни окремої сфери або всього суспільного життя, тобто реформ або ж навіть революції. Чи маємо в «Стратегія 2020» такий аналіз і виявлену в його підсумку таку перепону? Ні, бо і відсутність в країні верховенства права, і наявність безмежної корупції, на яких наголошує президент, самі є наслідками тої причини, яку необхідно виявити. Тож, чому і якого змісту реформи необхідно проводити? Тільки тому, що в когось завелася реформаторська сверблячка? То хай лікується, а країну залишить в спокої!»
«майже двадцять останніх років країна знаходиться в стані стагнації, простіше кажучи, суттєво не покращує і не погіршує свій стан. Такий довгий час стагнації однозначно вказує на наявність такої перепони розвиткові країни, яка не долається заходами урядового арсеналу, а тому для її подолання потрібно вжити заходи реформаторського або революційного арсеналу.
Очевидно, що, не виявивши ту перепону, не можемо говорити про зміст реформ нічого, крім того, що він повинен бути таким, щоб наслідком проведення реформ було подолання тієї перепони.
Таким чином, «Стратегія 2020» необхідно відкласти на полицю до кращих часів, коли зусиллями фахівців буде виявлена перепона позитивному розвиткові країни і з'являться причина і зміст реформ.»
«Для успішного проведення реформ і отримання позитивного наслідку їх проведення маємо все необхідне. Оскільки зазначені реформи непопулярні лише серед переважної меншості громадян України, не потребують суттєвих витрат з бюджету і можуть бути виконані навіть під час воєнного стану, то подальше зволікання з їх проведенням є злочином проти переважної більшості громадян України, яка отримає внаслідок проведення цих реформ свободу, заможність і впевненість у завтрашньому дні.
Петро Олексійович, подальше ваше зволікання з проведенням цих реформ творить негативну оцінку вашому президентству. То чи варто зволікати?»
Вперше опубліковано: 31 січня 2015,  http://espreso.tv/blogs/2015/01/31/vidkrytyy_lyst_do_prezydenta_ukrayiny

Комментариев нет:

Отправить комментарий