воскресенье, 29 января 2017 г.

ЯК ПОДОЛАТИ "ДИЯВОЛЬСЬКИЙ СОЮЗ МАС З ІДІОТАМИ" М. КРУЛЯ?


Марцін Круль в статті "Диявольський союз мас з ідіотами" (http://zbruc.eu/node/55090) дійшов висновку: "Демократія майбутнього мусить полягати у знанні, швидкості, розумі, розважливості й багатьох інших ознаках, яких нам не бракує, але які через диявольський союз мас з ідіотами при владі було загнано в кут." Але цей висновок не є правильним. Тому поставимо йому питання, на яке дамо відповідь.
Марцін Круль, а чи варто наступного разу продовжувати щедро лити воду, розписуючи те, про що маєте слабенькі знання? Що ви намагаєтесь довести? Що нестача знань у мас дозволяє політичним шахраям цим користатися для задоволення власних потреб? Але це очевидно, і тому не потребує доведення. Що, вирішуючи проблему політичного шахрайства, слід збільшувати обсяг знань кожного з маси, а не підвищувати ступінь демократизму? Але ви при цьому не враховуєте всесвітній досвід розвитку людства, який демонструє, що практика життя суспільства при вирішенні проблем цього життя надає перевагу збільшенню розподілу праці і зростанню ступеню демократизму. Тому, не тим, що є наявним "Диявольський союз мас з ідіотами", вичерпно пояснюється можливість політичного шахрайства у вирішенні принципових питань життя суспільства. Вичерпне пояснення цього феномену прокладає собі шлях через визнання недостатності величини ступеню демократизму (навіть в найбільш розвинутих країнах) для правильного вирішення сучасних проблем розвитку суспільства. Дійсно, а якими є головні прикмети сучасного стану демократії в найбільш розвинутих країнах?
Їх всього дві:
1. Загальне і рівне право обрати раз на декілька років депутатів, але без права у будь-який час їх відкликати;
2. Участь в референдумі, але без обов'язку рівності сторін в агітації.
Вже з цих прикмет найбільш розвинутих демократій стають очевидними найближчі кроки зростання ступеню демократизму: "зробити чинним:
- закон про референдум ..." - http://o-m-sokolov.blogspot.com/2016/08/25.html. Не менш очевидним є і те, що після надання чинності цим законам, зазначені Марціном  Крулем сучасні питання життя суспільства буде вирішено. Тож, не заперечуючи необхідності підвищити якість загальної освіченості мас, надалі будемо мати на увазі, що сучасні проблеми життя суспільства, як і раніше,  вирішуються шляхом зростання ступеню демократизму.


Вперше опубліковано: 29 серпня, http://o-m-sokolov.blogspot.com/2016/08/blog-post_29.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий