воскресенье, 29 января 2017 г.

ДОПОКИ!? (ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ДО РЕДАКТОРІВ ЗМІ)


Шановні редактори ЗМІ, допоки журналісти ваших колективів називатимуть реформою те, що нею не є, і плутатимуть боротьбу з корупціонерами з боротьбою з корупцією!? Та й бог би з нею з тією плутаниною, але ж Україна для виходу на шлях сталого позитивного розвитку об’єктивно потребує здійснення реформ і боротьби з корупцією! Відтак, плутанина ваших журналістів у вживанні слів робить їх працю суспільно шкідливою: замість здійснення об’єктивно необхідних країні реформ сили суспільства витрачаються на суспільно не потрібні дії; замість об’єктивно необхідної суспільству боротьби з корупцією відбувається виключно боротьба з корупціонерами, яка не може мати і не має тої ефективності, яка притаманна боротьбі з корупцією. Тому, аби припинити знущання ваших журналістів над здоровим глуздом, прошу вас роз’яснити їм сенс слова реформа і різницю боротьби з корупцією і з корупціонерами. Зі свого боку обіцяю вам всіляко сприяти в благородній справі цих роз’яснень.
Почнемо зі слова реформа. Вікіпедія  має чи не найкраще роз'яснення сенсу цього слова. Додавши до цього приклад виявлення об’єктивних необхідності проведення та змісту реформ, матимемо вичерпну відповідь на питання: "Чи потрібно в Україні здійснювати реформи і, якщо потрібно, то які саме за змістом"? Зазначений приклад знаходимо за адресою: http://sociologiyau.blogspot.com/2017/01/blog-post_736.html.
Відносно боротьби з корупцією, в першу чергу, необхідно зазначити наступне. "… корупція є одним з суспільних явищ, які зароджуються, квітнуть, відтворюються та в будь-який момент можуть відродитися на певному ґрунті. Відтак, боротьба з корупцією не може бути нічим іншим, як боротьбою за зміну ґрунту, в якому корупція народилася, на ґрунт, в якому вона не виживає. Будь-які інші дії, метою яких є протидія корупції, в житті будуть боротьбою з корупціонерами, а не з корупцією. Одне не заперечує і не виключає іншого, але вони мають різні наслідки: боротьба з корупціонерами є безкінечною і не веде до знищення корупції, а боротьба з корупцією веде до зникнення самої корупції і корупціонерів." - http://sociologiyau.blogspot.com/2017/01/blog-post_390.html.
Шановні редактори ЗМІ, завершуючи моє звернення до вас, ще раз прошу вас виконати суспільно корисну роботу роз’яснення журналістам ваших колективів сенсу слів, якими означають чи не найвпливовіші явища суспільного життя України!
З повагою, Олександр Миколайович.



Вперше опубліковано: 26 вересня, http://o-m-sokolov.blogspot.com/2016/09/blog-post_26.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий