четверг, 26 января 2017 г.

ЛЮДИ, ЇХ ЗНУЩАННЯ НАД НАМИ ПРОДОВЖУЮТЬСЯ!


Минув тиждень, як світ побачив перший варіант проекту «Коаліційна угода» Верховна Рада України VIII скликання і були висловлені суттєві зауваження до змісту того проекту:http://espreso.tv/blogs/2014/11/15/lyudy__vony_zh_nad_namy_zdivayutsya
З огляду на це цікаво стає подивитися на здобутки коаліціантів за минулий тиждень, які вони зафіксували в оприлюдненому вчора новому варіанті проекту «Коаліційна угода» Верховна Рада України VIII скликання. Таких здобутків аж два: новий варіант викладено більш вишуканою мовою; з’явилися нові розділи: УЧАСНИКИ, ПРЕАМБУЛА і РЕГЛАМЕНТ КОАЛІЦІЇ. Не зменшуючи важливість кожного здобутку маємо всі підстави сказати: «ЛЮДИ, ЇХ ЗНУЩАННЯ НАД НАМИ ПРОДОВЖУЮТЬСЯ»!
Відносно розділів коаліційної угоди варто зауважити, що до них повинні належати розділи притаманні виборчій програмі (http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3240448-pro-vyborchu-prohramu): «виборча програма кандидата в депутати, аби відповідати своїй назві, повинна містити наступні розділи: аналіз стану країни і визначення чинників, що стримують розвиток країни; визначення необхідного нового стану країни і шляхів, які до нього ведуть; перелік принципів, виходячи з яких кандидат зобов'язується вирішувати питання під час його депутатської каденції; перелік дій, які зобов'язується кандидат виконати у визначений ним термін під час його депутатської каденції і прогноз наслідків виконання цих дій». При цьому необхідно зауважити, що всі наступні розділи матимуть сенс, якщо зміст першого розділу (аналіз стану країни і визначення чинників, що стримують розвиток країни) отримано у відповідності вимогам наукової соціології. На жаль, відсутність першого розділу не дозволяє нічого сказати про науковість отримання його змісту. Але ця відсутність є достатньою підставою стверджувати, що всі наступні розділи позбавлені будь-якого глузду, бо пропонують здійснити дії, які коаліціанти чомусь вважають реформами, але не повідомляють чому необхідно проводити ті «реформи» і з чого вони виходили, визначаючи зміст пропонованих ними «реформ»?
Одним словом, «ЛЮДИ, ЇХ ЗНУЩАННЯ НАД НАМИ ПРОДОВЖУЮТЬСЯ»! Тому підсумковий висновок і заклик публікації минулого тижня залишаються в силі: «Таким чином, маємо всі підстави стверджувати, що, обравши депутатами тих, хто не мав виборчих програм = програм розвитку країни, ми отримали коаліціантів, які нездатні створити коаліційну угоду, оскільки центральною частиною її є спільна область виборчих програм коаліціантів. Виправити це становище ми зможемо, якщо будемо від першого засідання ВРУ VIII скликання наполягати постійно на втілені зазначених вимог»!
Вперше опубліковано: 22 листопада 2014,  http://espreso.tv/blogs/2014/11/22/lyudy__yikh_znuschannya_nad_namy_prodovzhuyutsya

Комментариев нет:

Отправить комментарий