среда, 25 января 2017 г.

БЛИЗЬКІ ПЕРСПЕКТИВИ "ПОКРАЩАННЯ" (КОЛИ ВПАДЕ РЕЖИМ ЯНУКОВИЧА?)


Тенденції та динаміка розвитку економіки України демонструють тривале зі збільшенням швидкості падіння обсягів промислового виробництва (дивисьhttp://crime.in.ua/news/20130419/Pokrashchennya-v-cyfrah) , яке може передувати загальноекономічній кризі. Може й не варто було б здіймати галас з цього приводу в країні, яка близько 20 років тупцяється на місці в стагнації? Врешті решт економічні кризи – невід'ємна складова капіталістичної економіки. Але заспокоїти громадян країни, коли її економіка вповзає в кризу, можуть лише впевнені адекватні ситуації дії уряду. На жаль, про адекватність дій уряду Януковича-Азарова говорити не доводиться. Вони і по цей день не спромоглися, опублікувавши не одну урядову начебто програму дій, визначити системну перепону позитивному розвитку України:  невирішеність протиріччя між капіталістичною економікою і, успадкованою від СРСР, і збереженою і по цей день майже без змін бюрократичною системою правління імені Сталіна. А на ґрунті невирішеності цього протиріччя ростуть усі біди України: тривала стагнація економіки; розгул корупції; небажання країн ЄС мати такого недемократичного союзника; …

Здавалося б, ось вам причина з якої очевидними є заходи, що виводять Україну із стагнації на шлях позитивного розвитку: демократизація усіх сфер життя суспільства. Але вжиття кожного такого заходу разом з тим, що виводить Україну на шлях позитивного розвитку, руйнує таку знайому, близьку й навіть рідну уряду Януковича-Азарова бюрократичну систему правління імені Сталіна. Наприклад, запроваджується обрання та відклик суддів народом, через що отримуємо дійсно незалежну судову гілку влади, а Януковичі-Азарови втрачають через неправосудні рішення можливість:
– вирішувати питання зміни Конституції;
– скасування пільг дітям війни, чорнобильцям, …;
– судових підпірок рейдерства;
– розправи з не догодними корупціонерами і прихисту догодних;
– прихистити кримінальних злочинців;
– ув'язнити політичних опонентів;


Таким чином, або уряд Януковича-Азарова почне здійснювати, об'єктивно необхідні для виходу України із стагнації на шлях позитивного розвитку, реформи, демократизацію всіх сфер життя суспільства або наростаюча криза визве бурю народного гніву, яка змете бюрократичну систему правління імені Сталіна і разом з  її родичами Януковичами, Азаровими, … викине на смітник історії!

Вперше опубліковано1 июля 2013,  http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3219284-blyzki-perspektyvy-pokraschannia

Комментариев нет:

Отправить комментарий