среда, 25 января 2017 г.


АБИ РЕВОЛЮЦІЯ НЕ СТАЛА ПЕРЕСЕЛЕННЯМ У БІЛЬШУ КЛІТКУ ...

Не кажучи про пересічних громадян, а навіть від професійних політологів останнім часом доводиться чути, що в Україні відбувається революція. А всіх згідних з цим не можливо перелічити. Але з чим саме згідних? З тим, що "Мы хотим и будем ломать систему"? А яку саме? Не має відповіді. Де хоча б приблизний її опис? То що ви маєте намір ламати? Але злам системи - це навіть не половина революції. Революція - це швидка радикальна зміна суспільних відносин, заміна однієї системи відношень іншою. А де хоча б приблизний опис нової системи? То про яку революцію ведеться мова? Таким чином, маємо в Україні примітивний бунт – безглуздий і кривавий. Саме відсутністю повного розуміння негативів системи, яку маємо в Україні, і тієї, яка потрібна їй, аби вийти на шлях позитивного розвитку, пояснюються наявні шарахання «революціонерів» і неузгодженість їх дій.
Я визначаю систему, яку маємо в Україні і яка підлягає зламу, як бюрократичну систему правління імені Сталіна, характерними ознаками якої є: культ вождя, що доповнюється культом посади; депутати й чиновники є начальниками над народом, і над органами організації життя суспільства: над судом, прокуратурою, міліцією, освітою, медициною, ... Цій системі притаманні такі умови діяльності депутатів і чиновників, за яких механізми її діяльності не можуть не народжувати і народжують кожної миті корупцію. Тому, люстрація без зміни умов діяльності депутатів і чиновників призведе до приборкання корупції лише на короткий час, доки механізми її народження не відновлять корупцію в попередніх обсягах.
Єдине, що дійсно здатне приборкати корупцію назавжди - це суспільна революція, швидка радикальна зміна суспільних відносин: перетворення депутатів і чиновників з начальників над народом в його слуг. Процес такого перетворення є демократизацією всіх сфер життя суспільства, тобто передачею владних повноважень від депутатів і чиновників до народу. Про обов'язкові складові цього процесу читаємо за адресою: http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3326493-luistratsiia-ta-inshi-zakhody
Не важко бачити, що програма дійсно революційних перетворень є сукупністю реформ, які є популярними серед переважної більшості громадян, не потребують додаткових витрат, крім витрат на проведення відповідних виборів, а втілення цих реформ широко відчиняє двері перед народною ініціативою і творчістю, цими невичерпними джерелами зростання багатства суспільства.
Навіть саме прийняття урядової програми, спрямованої на втілення зазначених реформ, здатне вже в цьому році призвести до позитивного розвитку економіки. Саме тому, з огляду на все сказане, усі сектори Майдану і суспільства повинні вимагати від ВРУ і КМУ в першу чергу, не зміщення або призначення тих чи інших чиновників, а затвердження зазначеної програми реформ і якнайшвидшого початку її втілення в життя суспільства України, бо саме через це досягається мета майдану і розумно доводиться не даремність його жертв. Тож, гаслом всіх громадян України повинно бути: «З темряви наполовину рабського існування через демократизацію до свободи від деспотії чиновників і бізнесменів, до заможності і впевненості у завтрашньому дні»!
Вперше опубліковано: 28 марта 2014, http://blogs.korrespondent.net/blog/politics/3341139/

Комментариев нет:

Отправить комментарий