понедельник, 23 января 2017 г.

ВДОСКОНАЛЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ АБО МАЙДАН (іЗ ЗАВЕРШЕННЯМ ВИБОРІВ ЖИТТЯ НЕ ЗАКІНЧУЄТЬСЯ)


 Переважна більшість публікацій присвячених підсумкам останніх виборів до ВРУ містять аналіз рівня динячого майданчику, з усіма недоліками чорно-білого бачення в той час, коли життя є кольоровим. Не забракло в тих публікаціях і пророцтв "нового майдану".

Найперше, що слід зауважити, що серед політичних партій не має переможців останніх виборів, бо програла Україна, її народ, оскільки жодна з політичних партій не озброїла виборчою програмою обраних від них депутатів. Саме тому народ України приречений на п'ятирічні блукання невідомо де і як.

Якщо "опозиція" врахує на практиці помилки в своїй діяльності, і перш за все в роботі ідеологічно-пропагандистської частини, то й ніякого майдану, а, отже, й необхідності домовлятися з нечистю не виникне. Вже сьогодні спрямовувати свої думки в напрямку майдану – означає бажання бездіяльності аж до офіційного початку президентської кампанії. Більшість громадян напевне не зроблять такого аналізу, але фальш у діяльності "опозиції" відчують, а від того відчуття відсоток учасників виборів зменшиться, а відсоток зіпсованих бюлетенів зросте і перемога "опозиції" та майдан стануть ще примарнішими ніж зараз.

Про зміну складу ЦВК вже написано багато. З цього приводу, як ніколи, є влучним: "Дівчаток слід змінювати, а не розташування ліжок". Тобто слід змінити порядок формування виборчих комісій. Він міг би стати, наприклад, таким. Кожна обласна Рада, Рада автономної республіки Крим, Ради міст Київ і Севастополь обирають з позапартійних мешканців відповідних територій  на термін п'ять років по два члени ЦВК. ЦВК шляхом конкурсу наймає на період виборчої кампанії з позапартійних мешканців відповідних територій членів ОВК і ДВК. Всі виборчі комісії з власного складу обирають своїх голів, їх заступників і секретарів. Таке формування виборчих комісій мінімізує вплив політичних партій на їх діяльність, що неодмінно позитивно відіб'ється на якості їх роботи, а наявність спостерігачів від партій посилить зазначені тенденції.

Окремо слід нагадати, що з моменту прийняття чинного виборчого закону я радив "опозиціонерам" визнати свою участь у голосуванні за прийняття закону 366 помилкою, та розпочати кампанію тиску на ВРУ з вимогою надання чинності виборчому закону на гібридній основі та закону про обрання і відклик суддів народом. Знадобилася ця виборча кампанія з усіма її "принадами", аби "опозиціонери" посунулись у бік тих вимог.

Таким чином, або вдосконалення діяльності "опозиції", зокрема спрямування її на запровадження гібридної виборчої системи, відклику депутатів, обрання та відклику суддів народом, нового порядку формування виборчих комісій, ..., або майдан. Що цікаво, так це те, що так само може вдосконалити свою діяльність і ПР, і КПУ, а хто спроможеться це зробити побачимо ...
Вперше опубліковано6 ноября 2012, http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3231798-vdoskonalennia-diialnosti-abo-maidan

Комментариев нет:

Отправить комментарий