четверг, 19 января 2017 г.

УВАГА! ВЛАДА ПРОШТОВХУЄ ЗДИРНИЦТВО ПІД ВИГЛЯДОМ РЕФОРМИ! (Нас не обдуриш)


"Рада розгляне пенсійну реформу за день до закриття сесії", - повідомляє Кореспондент 4.0711. Розглядати варто і навіть дуже варто розглядати уважно, можливо ж таки побачать депутати, що ніякої реформи уряд не пропонує. Те, що підсовує уряд під виглядом пенсійної реформи, насправді являє собою тимчасову латку на дірці у пенсійному фонді, утримування якої уряд покладає на найбільш обділені цим урядом верстви населення.

Головними чинниками необхідності проведення пенсійної реформи уряд вважає наступне. "В Україні нині діє солідарна пенсійна система, не здатна без бюджетної підтримки забезпечити виплати в умовах, коли кількість пенсіонерів практично зрівнялася з числом офіційно працюючих, які перераховують внески до державного Пенсійного фонду". Але чи все так, як каже уряд? Оскільки це каже уряд Януковича-Азарова, то звісно - ні. Те, що "в Україні нині діє солідарна пенсійна система", це - факт. А от у те, що "вона не здатна без бюджетної підтримки забезпечити" відповідні пенсійні виплати і винним у цьому є те, що "кількість пенсіонерів практично зрівнялася з числом офіційно працюючих", ми не повіримо уряду на слово і перевіримо.

Візьмемо до уваги, що нині в Україні крім солідарної пенсійної системи діє ще і зовсім не солідарна, приватна економічна система. Саме вживання без змін пенсійної системи, утвореної в межах зовсім іншої економічної системи, призвело до кризи першої. Очевидно, що вихід з цієї кризи полягає у такому реформуванні, яке приведе до стану гармонії між зазначеними системами. Зрозуміло, що поєднувати на стільки протилежні системи здатен уряд дійсних професіоналів, а не тих, хто тільки говорить, що є професіоналом, а як до діла, то вживає найпростіші рішення: з себе відповідальність зняти і покласти її на громадян.
Для того, щоб пропонувати адекватні об’єктивним умовам заходи реформування зазначимо наступне. Від біблійних часів і по цей день "манна небесна" ні де не сиплеться. Отже можемо споживати лише те, що виробляємо. А споживаємо ми так, що одним на мізерну пенсію не вистачає, а у других рухомі і нерухомі статки зростають небаченими у сьогоднішньому світі темпами. Отже, якщо прибутки других зменшити, а зарплату перших за цей рахунок збільшити, то збільшаться і доходи пенсійного фонду так, що зрівняються з видатками. І таке реформування, на відміну від пропонованого урядом "професіоналів", є не тимчасовим, а таким, що вирішує проблему раз і назавжди.

Очевидно, що пропоноване рішення вимагає змін Конституції, як і урядове. Але воно торкатиметься на багато меншої частини громадян і буде справедливим, на відміну від урядового.


Вперше опубліковано: 4 июля 2011,  http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3254567-uvaha-vlada-proshtovkhuie-zdyrnytstvo-pid-vyhliadov-reformy

Комментариев нет:

Отправить комментарий