понедельник, 23 января 2017 г.

ПРО ВИБОРЧІ ПРОГРАМИ (З ДІАЛОГІВ)


Олександр Миколайович Соколов
Головне, чому "ПРОГРАМА Української платформи «Собор»" не може бути визнана мною виборчою програмою, програмою розвитку країни на п'ять років, полягає у відсутності термінів виконання її положень.

Додатковими чинниками, в силу яких "ПРОГРАМА Української платформи «Собор»" не може бути визнана мною виборчою програмою, програмою розвитку країни на п'ять років, є наступні:
- не зазначені причини сьогоднішнього стану України, а отже, не відомо, що є перепоною позитивному розвитку країни і, як наслідок, залишається не зрозумілим - чому саме ці зміни пропонуються в програмі;
- як наслідок попереднього абзацу, надто загально визначена мета, з якою буде виконуватись "ПРОГРАМА Української платформи «Собор»";
- занадто загальний зміст і відсутність механізмів реалізації деяких положень;
- відсутні принципи, виходячи з яких Українська платформа «Собор»" буде вирішувати питання, які не містить виборча "ПРОГРАМА Української платформи «Собор»".

Андрій Карпенко
Шановний, я з Вами абсолютно згоден.
Але тут викладений скорочений варіант програми який подається у ЦВК. І повинен містити не більше визначеної кількості знаків. І так усе що хотіли викласти скорочували як могли. Це по перше.
По друге. Те що Ви пишете про програми, то воно на сьогодні не має вирішального значення для країни. "Не за словами їх судіть, а за справами" (с). Вам ПР яку хоч програму зробить - і цифірки там проставить. І ви будете слухати їх бредні. Обирайте чесних людей і все буде добре.
Олександр Миколайович Соколов
Шановний, Андрій ...(на жаль, не знаю, як вас по батькові), ми з вами обоє вже сиві і нам не годиться вмовляти один одного наче дитину (Обирайте чесних людей і все буде добре.). З тієї ж причини не годиться виголошувати ствердно здогадки, тобто  те, що ми не знаємо напевно. Я маю на увазі наступні ваші твердження: "Те що Ви пишете про програми, то воно на сьогодні не має вирішального значення для країни ... Вам ПР яку хоч програму зробить - і цифірки там проставить".

Що таке трапилося, що "на сьогодні не має вирішального значення для країни" виборчі програми кандидатів, програми розвитку країни на п'ять років? Якщо "ПР яку хоч програму зробить", то чого не робить? Та тому що у вашій програмі може бути положення, - "Протягом першого року депутатської каденції надати чинності законам, які запроваджують гібридну виборчу систему, відклик депутатів, обрання та відклик суддів народом", - а  в програмі ПР цього положення бути не може, бо ще не вигадали граблі, які від себе гребуть. І таких прикладів існує далеко не один. 
Ну, оберемо чесних, а що вони п'ять років робитимуть? Будуть хизуватися один перед одним і перед нами своєю чесністю? Так ми ж їх не для того обираємо. О тож, і давайте спочатку про головне подбаємо, а тоді і за чесність згадаємо. І поданий до ЦВК варіант форми програми, який ЦВК зобов'язана виборчим законом розмістити на плакаті кандидата, який вона виготовить за рахунок бюджетних коштів і розмістить на кожній виборчій дільниці. Все це не обмежує будь-кого з кандидатів у можливості під час агітаційного періоду виборчої кампанії пропагувати повний варіант виборчої програми. Більш того, кандидатам, які не намагаються видати збірочку обіцянок за виборчу програму, а мають саме виборчу програму, я б наполегливо радив займатися її пропагандою (роз'ясненням), бо це матиме більший бажаний ефект чим виступ з загальними обіцянками. Тож, хай щастить у виборчій кампанії.
Вперше опубліковано:  20 августа 2012, http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3236101-pro-vyborchi-prohramy

Комментариев нет:

Отправить комментарий