суббота, 21 января 2017 г.

ЗВЕРНЕННЯ ДО УЧАСНИКІВ РУХУ "ЧЕСНО" (ОДНОГО ЧЕСНО МАЛУВАТО БУДЕ!)


Дурень, якого заставили богу молитися, робить це чесно, навіть коли лоба собі розбиває. Тож, бачимо, що у молитві замало однієї чесноти, навіть якщо це - чесність. А в такій суспільно вагомі справі, як добір слуг народу, так тим паче однією чесністю не обійдешся. У цій справі чесність навіть не на першому місті серед критеріїв відбору.

Припустимо, що вдалося до ВРУ обрати нових і виключно чесних. А що вони робитимуть у ВРУ? Будуть хизуватися один перед одним своєю чесністю? Чи закони прийматимуть ті, що президент або уряд скажуть, а не ті, які потрібні? І де гарантія того, що прийматимуть ті закони, які потрібні більшості громадян? У відборі законів, потрібних більшості, чесність не допоможе. Але чесність допоможе виконувати оголошену програму.

Таким чином, доведено, що головним критерієм добору слуг народу є зміст передвиборної програми, яку виборці сприймають так, що її виконання веде до покращання життя більшості громадян. За цих умов, чесність займає почесне і відповідне їй друге місце серед критеріїв добору слуг народу. Тож, аби не дурити виборця, "Чесно" повинно пропонувати широкому загалу кандидатів, які пройдуть через два сита: 1-ше - відбору програм, виконання яких веде до покращання життя більшості; 2-ге - перевірки на чесність.

Урахування сказаного, потребує відповідних змін тексту документів "Чесно". Але робота ця не є важкою і може бути виконана у стислі терміни, що призведе до підвищення ефективності роботи руху "Чесно" та посиленню його впливу на суспільні процеси. 

Вперше опубліковано: 30 апреля 2012,  http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3241378-zvernennia-do-uchasnykiv-rukhu-chesno

Комментариев нет:

Отправить комментарий