вторник, 24 января 2017 г.

ПЕРЕМОГИ МОЖЛИВІ ТА РЕАЛЬНІ (ПЕРЕМОЖНА ТАКТИКА "ОПОЗИЦІЙНИХ СИЛ")


 Отримати 16% голосів виборців - це перемога на виборах? Тоді, що таке поразка? В тому то й "геніальність" задуму ПР використати змішану систему через яку отримати двічі по 16 %: раз з пропорційної системи, а другий з мажоритарної. За таких умов можна й не вдаватися до занадто великих фальсифікацій, а маючи всього 16 % підтримки громадян, отримати 41.5 % міць у ВРУ. Тобто, вибори були сфальсифіковані більш ніж на 50 % від прийняття виборчого закону 366, про що я неодноразово писав. Шкода, що "опозиція" тоді не дослухалася до моїх порад: "Публічно визнати власну участь у прийнятті виборчого закону 366 помилкою та організувати тиск на ВР з вимогою прийняття виборчого закону, в якому була б втілена гібридна виборча система, а також вимагати запровадження відклику депутатів та обрання і відклику суддів народом". А до виборів тоді був ще цілий рік ...

А тепер не видно кінця закликам до радикальних дій "опозиції". А чи доцільні такі дії в умовах які маємо?

Відсутність у "опозиційних сил" спільної виборчої програми, програми розвитку країни на п'ять років, народила недостатню підтримку цих сил громадянами на виборах. Недостатня підтримка громадянами "опозиційних сил" породжує нерішучість їх дій. І цій біді не зарадити радикальними закликами окремих громадян.

Спільна заява "Батьківщини", "Свободи" і "Удару"
byut.com.ua/news/13162.html
є лише прообраз необхідної програми розвитку країни. Подальший позитивний розвиток діяльності "опозиційних сил" полягає у негайному створені зазначеної програми до 17 грудня і в посиленій пропаганді створеної програми. Саме через це, а не через складання мандатів і подібне "опозиційні сили" зможуть завоювати на свій бік переважну більшість громадян, що й стане достатнім підґрунтям її більшої консолідації і переходу до рішучих дій. Заміна ж такої (публічної) діяльності палацовим інтриганством буде вести, як і вела раніше, до занепаду авторитету й впливовості в політиці "опозиційних сил".
Вперше опубліковано21 ноября 2012, http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3231121-peremohy-mozhlyvi-ta-realni

Комментариев нет:

Отправить комментарий