понедельник, 23 января 2017 г.

ПОЛЕМІКА З А. С. ГРИЦЕНКО (ПРО ВИБОРЧУ ПРОГРАМУ http://blogs.pravda.com.ua/authors/grytsenko/5017ec1b7ec2f/)


За радянською звичкою програму називають передвиборчою, а слід називати виборчою, бо кандидат обирається саме тому, що зобов'язався виконувати пред'явлену виборцям програму, а не пред’явив програму аби його вибрали, а далі він робитиме, що йому заманеться. Врахування тільки цього вже достатньо, аби не погодитись з А. С. Гриценко, з його відношенням до виборчої програми. І не виправдовує те ставлення уява А. С. Гриценко про себе, як про чабана, а про народ, як про отару, якій ще повинно дійти до свідомості те, що чабан вже знає. Не обманюйтесь і не дуріть інших, що "тоді розмова про програму … перейде в іншу площину". Не перейде, бо виборці знають все те, що й ви знаєте, і тому вимагають від вас виборчу програму не тільки, для того, щоб мати надійну підставу для визначення в питанні, - чи варто за вас голосувати, - а ще й для того, щоб мати надійну основу контролю вашої депутатської діяльності. І тому зубів стискати ми не станемо, а продовжимо вимагати від ООБ виборчу програму.

Може я і помиляюся, але я відношу себе до "тих, хто завідомо не ангажований, хто вміє читати і трохи розуміється у виборах",  але для мене програма "Батьківщини" не зрозуміла і не переконлива тому, що я її знайти не можу. Де вона розміщена? А цікаво було б порівняти, чим вона відрізняється від її проекту, винесеного на народне обговорення. Не думаю, що я був "Надто жорстким критиком", коли відносно проекту писав, що він є декларацією, заявою про наміри без термінів і механізмів виконання. І мушу вас запевнити, що вам не вдасться не переконливо, не ще якось розбити написану мною програму, бо вона відповідатиме вимогам до виборчої програми, програми розвитку країни на п’ять років (див. http://blogs.korrespondent.net/users/blog/ansokolov/a65848). На скільки ви не розумієте, про що говорите, демонструють ваші елементи критики : "це забули! того не написали? тут не деталізували? отам популізм! а отам не вказано механізми досягнення...". Єдиний придатний для того, щоб "переконливо розіб'ю його вщент", - це "не вказано механізми досягнення". Відкинувши популізм, як суб’єктивне визначення, все інше вдумливий власник програми використав би для її покращення, а не для суперечок з опонентом.

Тож давайте кожен, на своєму місці і мірою своїх можливостей, будемо робити свою справу чесно і відповідально, а не домагатися свободи рук, оповідаючи казки про те, що "переконливо розіб'ю його (програму) вщент".

 Вперше опубліковано:  3 августа 2012, http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3236918-polemika-z-a-s-hrytsenko

Комментариев нет:

Отправить комментарий