понедельник, 23 января 2017 г.

ПРОТИ ТЕМНИХ ЧАСІВ (ПОЛЕМІЗУЮЧИ З К. М. КОШКІНОЮ http://lb.ua/news/2012/07/31/163472_temnie_veka_.html)


Шановна Ксенія Микитівна правильні слова інколи пише: "На самом деле, курс страны менять должны … граждане. Те самые, что политиков избирают. Именно гражданам определяться с типом конституционного строя, внешнеполитическими предпочтениями, внутренними задачами ... 28-го октября – украинцам такая возможность представится ... проявить принципиальность, взять ответственность за будущее страны на себя…". А як їм  виявити принциповість і взяти відповідальність за майбутнє країни на себе, якщо увесь журналістський цех розбирає списки кандидатів, а не виборчі програми, в яких повинні пропонуватися варіанти того самого майбутнього країни.
Знову з упертістю, вартою кращого застосування, нам підсовують списочки для обрання панів-депутатів. Знову у центрі уваги не життя громадян, не курс країни, а чи вдалося панів, які наймають слуг на роботу, зусиллями журналюг перетворити на електорат, який на підставах вірю – не вірю обирає собі пана. Єдине, що тішить, що все більша частина громадян не бажає бути електоратом для тих, хто вважає себе паном, і, за відсутності справжніх слуг народу, голосує “проти всіх” панів. Тільки таке голосування здатне недвозначно повідомити “панам”, що ми не електорат і в їх пануванні не маємо потреби. Тільки таке голосування здатне припинити безглузду війну за чи проти когось і позбутися її наслідку: обрання панів замість слуг. Тільки таке голосування веде до початку боротьби за або проти чогось, що визначає рівень нашого життя, і до заміни теперішніх панів-депутатів на слух народу, яких громадяни можуть легко у будь-який час змінити, праця яких скромно оплачується і вони не мають ніяких привілеїв, пов’язаних з їх професією.
Все це вже добре розуміє найбільш передова частина нашого суспільства. Її ряди, завдяки пропаганді цього розуміння, збільшуються з кожним днем. На своїх знаменах ця частина громадян вже написала:
- Годі йти за партіями, які ведуть нас на війну за чи проти когось!
- Доки ми воюємо за чи проти когось, а не боремось за чи проти чогось, що визначає рівень нашого життя, доти рівень цей залишається непристойно низьким.
- Жодного голосу панам з їх обіцянками!
- Голосуємо за слуг, передвиборна програма яких переконала, що її виконання веде до покращання життя більшості громадян!
Очевидно, що під такими знаменами може об’єднатися навіть більше ніж дві третини громадян. Коли і в чиїх руках опиняться ці знамена покаже час. На жаль, сьогодні в центрі уваги так званої “опозиції” знаходиться об’єднання заради прогнати Вітю і самим вмоститися у владні крісла, що з невблаганністю об'єктивного закону зводить весь перелік можливих дій “опозиції” лише до однієї: розподілу місць у виборчих списках. І це відбувається в той час, коли країні вкрай потрібне об’єднання навколо спільної програми, виконання якої приведе до покращання життя більшості громадян. І доки буде зберігатися такий стан в об'єднавчих процесах, доти не буде не життєздатного об’єднання так званої “опозиції”, не бажаних нею голосів за її кандидатів, а буде зростання числа громадян, які проголосують “проти всіх”.
Вперше опубліковано:  3 августа 2012, http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3236919-proty-temnykh-chasiv

Комментариев нет:

Отправить комментарий