пятница, 20 января 2017 г.

ЯК ПЕРЕМОГТИ? (ПРО СТРАТЕГІЮ І ТАКТИКУ МАЙБУТНІХ ВИБОРІВ ДО ВРУ)


Відомий блогер П. М. Олещук опублікував статтю (http://blogs.korrespondent.net/celebrities/blog/oleshchuk3/a57567), яка не може залишитися поза увагою активної частини громадян, бо в ній розглянуті питання, які визначатимуть життя країни у найближчі роки. Звичайно, що така публікація не може висвітлити всі грані питання однаково повно. Тому і не дивно, що читачі у своїх коментарях ставили питання, зокрема, про вихід із змальованої в статті Петра Миколайовича ситуації. Саме цьому аспекту і присвячена ця публікація.
 
Дійсно, як це видно, зокрема, із зазначеної статті П. М. Олещука, багатим є арсенал засобів викривлення дійсної волі громадян на виборах, коли в руках тих, хто те викривлення творить, важелі влади і великі гроші: і прийняття потрібного виборчого закону, і вплив на вибір громадян шляхом своєчасного підвищення зарплат, пенсій, стипендій, і ... Можновладці використовують силу влади, буржуї - владу грошей, а всі інші можуть скористатися лише солідарністю, яка перевершує і силу влади, і владу грошей.

Здається, що так звана "опозиція" саме консолідацією пересічних громадян і займається. Але консолідація буває навколо когось або чогось. Навколо когось, у випадку України, де серед двох громадян - три гетьмани, така консолідація не можлива. У повний зріст постає питання: "Навколо чого об'єднуватись"?

Запропоноване так званою "опозицію" об'єднання навколо ідеї передати владу від можновладців так званим "опозиціонерам" не відповідає на питання: "Що ці "опозиціонери" стануть робити, отримавши владу, і як те, що вони стануть робити відбиватиметься на рівні життя більшості громадян"? Саме відсутність відповіді на зазначене питання позбавляє пропоноване "опозиціонерами" об'єднання підтримки свідомої частини суспільства, якій набридло приймати участь у безперспективній для зміни рівня життя більшості громадян країни війні за чи проти когось. Про те, що це набридло свідчить ріст від виборів до виборів чисельності тих, хто проголосував "проти всіх".

Таким чином, з одного боку маємо гасло моменту, - "Годі йти за партіями, які ведуть нас на війну за чи проти когось!", - а з другого боку маємо тільки пропозицію об'єднуватись саме для такої війни і необхідність об'єднатися. То навколо чого ж об'єднуватись?

Доки ми воюватимемо проти чи за когось, а не боротимемося проти чи за щось таке, що визначає рівень нашого життя, той рівень буде залишатися непристойно низьким. Отже, має сенс об'єднуватись навколо програми, виконання якої підвищить рівень життя переважної більшості громадян України. Така програма обов'язково повинна містити зобов'язання негайно запровадити в життя гібридну виборчу систему і обрання суддів народом, бо без запровадження цих змін у житі суспільства не можливо мати умови, в яких покращання життя більшості громадян країни є можливим. Це з одного боку. А з іншого боку, політична сила, яка здатна створити зазначену програму, яка переконує у тому, що її виконання покращить життя більшості громадян країни, така політична сила буде приречена на шалений успіх на виборах, бо зможе консолідувати свідому частину суспільства, учасники якої мають авторитет, а, отже, і вплив на іншу частину суспільства.

Таким чином, єдине, що веде сьогодні більшість громадян України до перемоги на виборах, через яку буде покращено їх життя, це - консолідація навколо програми, виконання якої і створить це покращання. Тож, творимо таку програму, визначаємо ту політичну силу, яка найкращим чином її здатна виконати і на виборах голосуємо за цю силу.   
Т А К   П Е Р Е М О Ж Е М О !!!
Вперше опубліковано: 16 февраля 2012,  http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3245064-yak-peremohty

Комментариев нет:

Отправить комментарий