пятница, 20 января 2017 г.

ЛИСТ ДО "ВЧОНОГО" СУСІДА ("БО ТОЙ, КОТОРИЙ ВЧОНИЙ, ТАК ЯМУ УЖЕ ВЕСЬ СВІТ ДО ГОРИ ДРИГОМ ПЕРЕВЕРТАЄТЬСЯ".)


Вчора, прочитав таке:
"освічені та цивілізовані українці ніяк не можуть збагнути – на якій підставі пани депутати вважають себе народними, та ще й по 450 кожного скликання. Зрозуміло це було б, якби вони дбали про народ, але за 20 років той клятий народ, названий цими «небожителями» «лохторатом», ніяк того «покращення життя…» побачити не зміг. Чи то тверезий весь цей час був, бо ні за що було горілки придбати, чи то геть з глузду з'їхав? Не бачить і все…". http://lelekanews.blogspot.com/2011/12/blog-post_1791.html

Маємо ще один прояв відомого явища: вивчив сяк-так, скажімо, цирульну справу, і вже вважає себе фахівцем в усьому, і тому з легкістю неймовірною дає впевнено відповіді на будь-яке питання. Маючи на увазі це явище, а не конкретну статтю, з'явилося бажання написати цього листа, в якому нагадати всім відповіді соціології на, підняті в статті, питання, а освіченим та цивілізованим українцям – про їх особливу роль у суспільстві.

Цивілізовані українці знають, що за формальними ознаками обраний народом, слугувати народу (а не дбати про нього), називається народним і справа конкретного історичного процесу, який за звичай спрямовують освічені та цивілізовані українці, привести у відповідність назву і суть. Але вчониє того не знають і, як люди не цивілізовані, замінюють відсутні знання казками про недоступність оковитої, вживаючи для більшої видимості переконливості їх слів образливі ярлики на кшталт «лохторат». 

Освічені та цивілізовані українці знають також, що кількість депутатів пропорційна ступеню демократизму, можливості реального впливу народу на владу (на її формування і контроль функціонування, включаючи право відклику депутата). Але вчониє того не знають, а тому і виступають одночасно "за демократію" і "за зменшення кількості депутатів", голосують за закон 366.

Коли ж справа доходить до відповіді на питання, - Що робити, - то й тут від вчоних нічого, вартого суспільної уваги, не почуєш. Все, що вони здатні запропонувати, так це – прекраснодушні побажання або соціальні прожекти. Тож, шановні, освічені та цивілізовані українці, більш вимогливості до себе, менше базікання на публіці, більше конкретних справ по спрямуванню історичного процесу у бік, визначений фахівцями, а не вчоними, то й матимемо фактичне покращання життя у переважної більшості українців.

Першочерговими завданнями, спрямованими на фактичне покращання життя у переважної більшості українців, фахівці соціології, суспільствознавці визначили заміну виборчого законодавства на законодавство за гібридною виборчою системою і запровадження обрання суддів народом. Саме вирішення цих завдань стане надійним підмурівком дійсних, не обов’язково болючих для переважної більшості українців реформ, які створять нові умови життя суспільства, в яких тільки і можливе фактичне покращання життя у переважної більшості українців.

Таким чином, кожен освічений та цивілізований українець має знати ці завдання та, використовуючи свій вплив в громадських організаціях, партіях та на пересічних громадян, спрямовувати ходу історичного процесу у бік вирішення першочергових завдань:  запровадження виборчого законодавства за гібридною системою і виборності суддів народом. Вирішимо ці завдання сьогодні, матимемо фактичне покращання життя у переважної більшості українців завтра!


Вперше опубліковано: 2 января 2012,  http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3247186-lyst-do-vchonoho-susida

Комментариев нет:

Отправить комментарий