вторник, 24 января 2017 г.

ГАЛАСУВАТИ ЧИ ПРАЦЮВАТИ? (ДУМКИ НАВКОЛО ЗАКОНУ ПРО РЕФЕРЕНДУМ)


 Не мікроскоп винен у тому, що ним людину вбито, а той хто мікроскоп використав не за його прямим призначенням. Не референдум винен в тому, що використовують його не для виявлення волі громадян, а для її спотворення.

Наведені приклади референдумів
pravda.com.ua/articles/2012/11/28/6978365
говорять про те, що їх наслідки стали можливими, зокрема, завдяки тому, що протилежна думка під час їх проведення не була рівно представлена у ЗМІ.

Таким чином, не проти закону про референдум слід спрямовувати вістря атаки, а проти такого змісту того закону, який робить можливими переваги представлення в ЗМІ однобокої точки зору та спотворення волі громадян.

Зокрема, порядок формування комісій по проведенню референдуму слід змінити з формування їх місцевими радами на формування ЦВК шляхом обрання із позапартійних бажаючих обласними Радами, Радою АР Крим та Радами міст Київ і Севастополь по два члени ЦВК, яка з власного складу обирає голову, його заступника і секретаря ЦВК та з числа позапартійних бажаючих громадян наймає на роботу членів ОВК і ДВК, які з власного складу обирають голову, його заступника і секретаря відповідних комісій.

Саме через такі зміни закону про референдум, а не через галас навколо загроз його використання, досягається суспільна небезпечність його застосування.
Вперше опубліковано2 декабря 2012, http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3230580-halasuvaty-chy-pratsuivaty

Комментариев нет:

Отправить комментарий