вторник, 24 января 2017 г.

АНТИМАНІФЕСТ (на МАНІФЕСТ Д. Яроша: http://www.banderivets.org.ua/mij-manifest.html)


 На чисельні "Чому, чому, чому?.." Д. Яроша є одна головна відповідь: "Бо не має програми розвитку країни після набуття влади "опозиційними" силами". Аби була б така програма, то було б навколо чого (а не на основі чогось) згуртовувати більшість громадян, а, отже, мати владу мирним шляхом виборів. На жаль, і по цей день жодна з "опозиційних партій не має такої програми, а тому вони й програли боротьбу за більшість у ВР.

За цих умов, коли не створена зазначена програма розвитку країни, коли дієва пропаганда цієї програми не об'єднала навколо її втілення більшість громадян, говорити про бунт, готовність "до системних змін", закликати до невідомо яких за змістом революцій є повним безглуздям.

Розумніше за все було б визначити об'єктивні причини багаторічної стагнації України, бо тільки знаючи їх можливо адекватно життю зрозуміти феномен сьогоднішнього режиму і обрати дієві шляхи виходу з сьогоднішнього стану України на шлях її позитивного розвитку.

На мою думку головною причиною стагнації України і можливості появи і існування режиму Януковича є неподоланність протиріччя між буржуазною економікою і, успадкованою від СРСР, бюрократичною системою державного правління імені Сталіна. Подолання цього протиріччя йде шляхом демократизації всіх сфер життя українського суспільства. Програма здійснення демократизації усіх сфер життя українського суспільства і є тією програмою опозиційних сил, виконання якої вони повинні вимагати від теперішнього режиму, згуртовуючи навколо цих вимог суспільство або будуть виконувати самі після отримання влади.
Вперше опубліковано8 февраля 2013, http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3227023-antymanifest

Комментариев нет:

Отправить комментарий