вторник, 24 января 2017 г.

81% УКРАЇНЦІВ ХОЧЕ МАТИ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКЛИКАТИ ДЕПУТАТІВ (АЛЕ ЗНАХОДЯТЬСЯ МУДРІШІ ЗА НАРОД, ЯКІ ВВАЖАЮТЬ: "Це якраз той випадок, коли народ помиляється")


"Абсолютна більшість українців (81%) підтримує прийняття Закону України «Про відкликання депутатів». Не підтримують лише 13%, не визначилися з цього приводу – 6%.
Це якраз той випадок, коли народ помиляється. Відкликання депутатів може стати ще одним засобом тиску на опозицію. Здається усім зрозуміло, що провладного депутат відкликати буде практично не можливо. До того ж обрані політики мусять проводити непопулярні реформи і такий механізм не сприятиме їх реформаторському запалу. День Х для депутата і виборця - дата виборів".
texty.org.ua/pg/news/movchun/read/44183/81_ukrajinciv_khoche_maty_mozhlyvist_vidklykaty_deputativ?a_offset

Використовувати повідомлення про опитування, аби дискредитувати один з невід'ємних компонентів народовладдя, саму ідею відклику депутата, не розглядаючи навіть конкретний порядок відклику, все це є ознаками роботи журналюги, тобто малопрофесійного журналіста.

Наприклад, за гібридної виборчої системи, коли кандидати в депутати висуваються виключно партіями, але кожен в певний округ, де він обирається за правилами мажоритарної системи, відклик депутата може відбуватися наступним чином. Ініціативна група виборців округу протягом терміну, визначеного законом про відклик депутата, збирає підписи виборців округу у кількості, визначеній тим же законом. У разі виконання зазначених вимог закону, ЦВК проводить агітаційний період і голосування за відклик депутата. Очевидно, що за умови такої поведінки депутата, яка задовольняє виборців округу, всі зусилля влади, спрямовані на відклик депутата, не матимуть успіху.

Друге. Не буває взагалі не популярних реформ. Реформи непопулярні серед одних верств населення можуть бути надзвичайно популярними серед інших. Більш того, якщо обирати депутата за його виборчою програмою, то його обрання означає згоду на проведення пропонованих ним реформ.

Таким чином, бажаючи дискредитувати саму ідею відклику депутата, журналюга не навів жодного переконливого аргументу на користь власного твердження: "Це якраз той випадок, коли народ помиляється".
Вперше опубліковано15 марта 2013, http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3224953-81-ukraintsiv-khoche-maty-mozhlyvist-vidklykaty-deputativ

Комментариев нет:

Отправить комментарий