четверг, 19 января 2017 г.

СУХАРЕВСЬКА КОНФЕРЕНЦІЯ ЧИ ОПОЗИЦІЙНИЙ СХОДНЯК (МАРАЗМ В ОПОЗИЦІЇ ПОСИЛЮЄТЬСЯ І ШИЗА КОСЕ ЇХ РЯДИ.)


Знайомі з "Золотим телям" Ільфа і Петрова, пам’ятають яке питання та конференція вирішила. Звичайне питання для бандитського сходняка: закріплення за кожним учасником сходняка підконтрольної території. Саме цим позавчора на опозиційному сходняку займалася наша високопрофесійна політична еліта , якщо вірити їх заяві про створення єдиного списку мажоритарників. А не вірити підстав не має, бо скільки їх спостерігаю, стільки і дивуюся: "Ну, які вони мають підстави називати себе політиками – людьми, що професійно займаються загальнодержавними справами"? Чергову переконливу відповідь на поставлене питання дають останні події, що почалися прийняттям виборчого закону, який народ влучно охрестив законом 366.
Здавалося б не екзотична подія, що вимагає не звичайного напруження для опрацювання адекватних заходів політичного реагування. Ага, счас! Все це не про нашу еліту з її рівнем професійного хисту. Якщо і спромоглися на заяви позиції партій то про існування і зміст тих заяв переважна більшість громадян України не знає. У підсумку, на людей як чорт із табакерки вивалюється вихід А. С. Гриценка із об'єднання так званих опозиційних сил. З цього приводу, знов повний абсурд дій політиків: жодна партія в публічних діях не займає ніякої послідовної позиції, крім самого А. С. Гриценка, але знов публічно мовчить його партія "Громадянська позиція".
І от вінцем всього цього політичного безглуздя стає сходняк так званих опозиціонерів. Чому так званих? Тому що не відповідають давно вже усталеним критеріям опозиційності. Зрозуміло, що опозиційність передбачає наявність політичної позиції. Чи маємо ми її в Україні? У вигляді партійної програми – ні. У вигляді урядової програми – теж ні. Так до чого є опозиційними наші опозиціонери? От тому і так звані.
Але повернемось до опозиційного сходняка. Що там було знайдене рішення, яке дозволило залагодити явну політичну помилку – голосування у колективі 366? Нічого подібного. Схоже, що цим не займалися, а намагалися новою яскравою політичною подією що найшвидше затьмарити цю політичну помилку і демарш А. С. Гриценка. Знов хотіли, як краще, а вийшло, як завжди, погано. Як і годиться бандитському сходняку, ніхто не переймався можливістю створення спільної передвиборчої програми, під яку далі було б логічно підбирати виконавців, а відразу, за рік до виборів, зайнялися єдиним до чого здатні бандити: створенням списку кандидатів мажоритарників.
Після цієї плідної праці стає відомим "геніальна" виборча стратегія так званих опозиціонерів. Вони оприлюднять список власних кандидатів, а всіх інших без розбору оголосять агентами банкової. Оскільки серед нашого народу, як свідчить досвід завжди знайдеться бажаючий бути третім гетьманом, то цей "геніальний" задум, обов’язково спрацює проти його задумників.
Таким чином, на сьогодні так званими опозиціонерами напрацьовано декілька мін уповільненої дії, які рватимуть союз цих опозиціонерів на шматки, що неухильно вестиме до їх загальної поразки на виборах. До цих мін належать: участь у прийняті виборчого закону 366; виборчий закон 366, яки дає переваги ПееРівцям в обох складових виборів (і пропорційній, і мажоритарній); різні політичні оцінки в учасників опозиційного союзу і виборчого закону, і участі у його прийнятті; незалагодженність демаршу А. С. Гриценка; неопрацьованість спільної передвиборної програми; формування списку кандидатів до наявності спільної передвиборної програми; не розумна стратегія зарахування без розбору всіх крім власних  кандидатів в агенти Банкової. Та швидкість, з якою так звана опозиція множить такі міни, не розміновуючи вже створені нею, може привести до єдино можливого голосування розумних людей: "проти всіх". Оскільки прихильники ПР при будь-яких умовах голосуватимуть за кандидатів цієї партії, то поразка так званих опозиційних сил стає неминучою. Спасінням від поразки може бути тільки в перетворенні нашої квазі опозиції недолугих політиків на фактичну опозицію політичних професіоналів. От тільки чи вдасться відбутися цьому перетворенню до початку виборів?
Вперше опубліковано: 30 ноября 2011,  http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3248687-sukharevska-konferentsiia-chy-opozytsiinyi-skhodniak

Комментариев нет:

Отправить комментарий