вторник, 24 января 2017 г.

ЧОГО БАЖАЄ ЦАР І ЩО ПОТРІБНО НАРОДУ? (ПРО ЧОЛОБИТНУ ПРЕЗИДЕНТУ ВІД "ЄДИНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ МЕРЕЖІ" ХАРКОВА)


Прийняття "Єдиною соціальною мережею" Харкова резолюції, її зміст, підтриманий в інших містах, та спрямування її до президента України знов продемонстрували світу, що бюрократична система правління імені Сталіна цвіте й "пахне" в Україні. Про те, що дії "Єдиної соціальної мережі" Харкова є відпрацюванням в кращих традиціях сталіністів замовлення президента, сказано вже достатньо. Тому зупинятися на цьому не будемо, а уявімо на хвильку, що президент України – людина надто скромна і не бажає публічного поєднання його імені з його ініціативами, спрямованими на чергове покращання життя громадян України і саме цим пояснюється використання прийомів, які притаманні системі правління імені Сталіна. Але, оскільки вже не раз президент Янукович, виголосивши намір покращати життя громадян України, давав зелене світло реформам, які погіршували життя більшості громадян України, то природно виникає питання: "Як саме цього разу Янукович має намір покращувати життя громадянам України"? Відповідь знаходимо в резолюції, прийнятій опричниками Януковича, тобто "Єдиною соціальною мережею" Харкова:
"Для проведення всеукраїнського референдуму ми створимо ініціативну групу і винесемо на референдум наступні питання:
1. Зменшити чисельність Верховної Ради України до 300 народних депутатів.
2. Запровадити другу палату Парламенту , яка повинна складатися з представників регіонів. Головною задачею другої палати Парламенту повинно стати законодавче забезпечення розвитку регіонів країни. Ця палата повинна мати  повноваження контролювати виконання Законів і мати право вето.
3. Повністю скасувати депутатську недоторканість.
4. Вибори до Верховної Ради України провести виключно за мажоритарною системою".

Кожна річ, якщо її використовують за призначенням, є річчю гарною і стає річчю огидною, коли її використовують не за призначенням. Так і референдум, якщо за його допомогою виявляють свідому волю народу, є річчю гарною, яка слугує на користь більшості громадян, і перетворюється на річ огидну, якщо за його допомогою нав'язують більшості громадян брудні корисні інтереси жалюгідної купки громадян. Останнє стає можливим за умови нерівного висвітлення ЗМІ аргументів на користь відповідей "Так" і "Ні" на питання референдуму і, як наслідок зазначеної нерівності, участь громадян у референдумі без достатнього розуміння його наслідків.

Оскільки питання можливих референдумів означені, то неважко з'ясувати - хто і у чому зацікавлений?

Питання 1. і 2. - " Зменшити чисельність Верховної Ради України до 300 народних депутатів " і збільшити чисельність Верховної Ради України, для чого "Запровадити другу палату Парламенту". Що ж буде досягнуто за рахунок такої "геніальної" реформи? Як показали останні вибори, зменшення чисельності депутатів веде до збільшення округів, а у збільшених округах перемагають в переважній більшості випадків найзаможніші громадяни, що позбавляє переважну більшість громадян особистих представників у ВРУ. Крім того, двопалатний парламент адекватний федеративному устрою країни і бажати його можуть лише ті, які сплять і бачать, щоб Україна зникла, як держава. Таким чином, у запровадженні першого і другого пункту зацікавлені найбагатші громадяни України, бо через те запровадження вони відсунуть народ подалі від влади і отримають більшу свободу рук для продовження грабунку більшості громадян України.
Питання 3. слугує підсолоджувачем для зменшення гіркоти від питань 1.,  2. і 4.

Відносно питання 4. - вибори по збільшеним мажоритарним округам вже було сказано, але до того варто додати, що за сьогоднішніх умов в Україні необхідно розвивати і систему політичних партій, і самих виборців. Одночасному виконанню цих двох завдань найкращим чином слугує гібридна виборча система, за якої депутати обираються у мажоритарних округах з кандидатів, яких висувають виключно партії.

Крім сказаного, необхідно зауважити,  хоча воно й не дивно, що в чолобитній Януковичу відсутні пункти не потрібні йому, але об'єктивно необхідні для позитивного розвитку України, для дійсного покращання життя більшості громадян:
5. Запровадити відклик депутатів народом.
6. Запровадити обрання та відклик суддів народом.
...

От таке готує Янукович "покращання" життя більшості громадян, а точніше – посилення бюрократичного правління за системою імені Сталіна. Те, що ця система правління поєднується з ринковою економікою, як корова з сідлом написано вже достатньо, хоча вона й, протухнувши так, що смердить на всю Україну і поза її межами, продовжує існувати і стримувати позитивний розвиток України, тільки за умови наявності якого і є можливим покращення життя переважної більшості громадян України. Тож маємо підстави про Януковича сказати словами Тараса Григоровича:
"А той, щедрий та розкошний,
Все храми мурує;
Та отечество так любить,
Так за ним бідкує,
Так із його, сердешного,
Кров, як воду, точить!..",
Що бідолашне
Ледь ноги волочить.

Таким чином, у разі референдуму за ініціативою Януковича та його опричників переважній більшості громадян України слід сказати "Ні" на питання 1., 2. та 4. і сказати "Так" на питання 3.

Вперше опубліковано23 марта 2013, http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3224463-choho-bazhaie-tsar-i-scho-potribno-narodu

Комментариев нет:

Отправить комментарий